Vychutnejte si lahodný kontrast pálivého a sladkého!
Suroviny
papriková pasta
1
PL
harissa
kuřecí prsa
4
ks
bez kůže a kostí
rostlinný olej
1
PL
cibule
1
ks
na plátky
piniové oříšky
2
PL
sušené meruňky
hrst
namočené v teplé vodě a slité
bulgur
300
g
vývar kuřecí
600
ml
horký
koriandr čerstvý
hrst
lístky, nasekané
sůl
pepř
Postup
1
Kuře potřete harissou a osmahněte ho na oleji dozlatova. Vyjměte.
2
V pánvi opečte doměkka cibuli. Přidejte piniová jadérka, opražte je a vsypte meruňky, bulgur a vše zalijte vývarem. Osolte, opepřete a pod poklicí vařte asi deset minut, aby se vývar téměř vsákl.
3
Do pánve vraťte kuře a povařte ještě pět minut, až se vývar zcela vsákne. Nakypřete a posypte koriandrem.