0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře na paprikové pastě s bulgurem

Kuře na paprikové pastě s bulgurem

5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2052 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 269 g
Tuky 40 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si lahodný kontrast pálivého a sladkého!

Suroviny

papriková pasta 1 PL
harissa
bez kůže a kostí
rostlinný olej 1 PL
cibule 1 ks
na plátky
piniové oříšky 2 PL
sušené meruňky hrst
namočené v teplé vodě a slité
bulgur 300 g
vývar kuřecí 600 ml
horký
koriandr čerstvý hrst
lístky, nasekané
sůl
pepř

1 Kuře potřete harissou a osmahněte ho na oleji dozlatova. Vyjměte.

2 V pánvi opečte doměkka cibuli. Přidejte piniová jadérka, opražte je a vsypte meruňky, bulgur a vše zalijte vývarem. Osolte, opepřete a pod poklicí vařte asi deset minut, aby se vývar téměř vsákl.

3 Do pánve vraťte kuře a povařte ještě pět minut, až se vývar zcela vsákne. Nakypřete a posypte koriandrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč