Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na paprikové pastě s bulgurem

Kuře na paprikové pastě s bulgurem

5/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2052 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 269 g
Tuky 40 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si lahodný kontrast pálivého a sladkého!

Suroviny

harissa
bez kůže a kostí
rostlinný olej 1 PL
na plátky
piniové oříšky 2 PL
sušené meruňky hrst
namočené v teplé vodě a slité
bulgur 300 g
vývar kuřecí 600 ml
horký
koriandr čerstvý hrst
lístky, nasekané
sůl
pepř

Postup

1

Kuře potřete harissou a osmahněte ho na oleji dozlatova. Vyjměte.

2

V pánvi opečte doměkka cibuli. Přidejte piniová jadérka, opražte je a vsypte meruňky, bulgur a vše zalijte vývarem. Osolte, opepřete a pod poklicí vařte asi deset minut, aby se vývar téměř vsákl.

3

Do pánve vraťte kuře a povařte ještě pět minut, až se vývar zcela vsákne. Nakypřete a posypte koriandrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín