Kuře na paprikové pastě s bulgurem

Kuře na paprikové pastě s bulgurem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2052 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 269 g
Tuky 40 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si lahodný kontrast pálivého a sladkého!

Suroviny

papriková pasta 1 PL
harissa
kuřecí prsa 4 ks
bez kůže a kostí
rostlinný olej 1 PL
cibule 1 ks
na plátky
piniové oříšky 2 PL
sušené meruňky hrst
namočené v teplé vodě a slité
bulgur 300 g
vývar kuřecí 600 ml
horký
koriandr hrst
lístky, nasekané
sůl
pepř

1 Kuře potřete harissou a osmahněte ho na oleji dozlatova. Vyjměte.

2 V pánvi opečte doměkka cibuli. Přidejte piniová jadérka, opražte je a vsypte meruňky, bulgur a vše zalijte vývarem. Osolte, opepřete a pod poklicí vařte asi deset minut, aby se vývar téměř vsákl.

3 Do pánve vraťte kuře a povařte ještě pět minut, až se vývar zcela vsákne. Nakypřete a posypte koriandrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit