Kuře na paprikové pastě s bulgurem

Kuře na paprikové pastě s bulgurem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1869 kcal
Bílkoviny 138 g
Cukr 265 g
Tuky 25 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Vychutnejte si lahodný kontrast pálivého a sladkého!

Suroviny

papriková pasta 1 PL
harissa
kuřecí prsa 4 ks
bez kůže a kostí
rostlinný olej 1 PL
cibule 1 ks
na plátky
2 PL
piniová jadérka
meruňky hrst
sušenky, namočené v teplé vodě a slité
bulgur 300 g
vývar kuřecí 600 ml
horký
koriandr hrst
lístky, nasekané
sůl
pepř
1. Kuře potřete harissou a osmahněte ho na oleji dozlatova. Vyjměte.

2. V pánvi opečte doměkka cibuli. Přidejte piniová jadérka, opražte je a vsypte meruňky, bulgur a vše zalijte vývarem. Osolte, opepřete a pod poklicí vařte asi deset minut, aby se vývar téměř vsákl.

3. Do pánve vraťte kuře a povařte ještě pět minut, až se vývar zcela vsákne. Nakypřete a posypte koriandrem.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit