Kuře na paprikové pastě s bulgurem

Kuře na paprikové pastě s bulgurem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1869 kcal
Bílkoviny 138 g
Cukr 265 g
Tuky 25 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Vychutnejte si lahodný kontrast pálivého a sladkého!

Suroviny

papriková pasta 1 PL
harissa
kuřecí prsa 4 ks
bez kůže a kostí
rostlinný olej 1 PL
cibule 1 ks
na plátky
2 PL
piniová jadérka
meruňky hrst
sušenky, namočené v teplé vodě a slité
bulgur 300 g
vývar kuřecí 600 ml
horký
koriandr hrst
lístky, nasekané
sůl
pepř
1. Kuře potřete harissou a osmahněte ho na oleji dozlatova. Vyjměte.

2. V pánvi opečte doměkka cibuli. Přidejte piniová jadérka, opražte je a vsypte meruňky, bulgur a vše zalijte vývarem. Osolte, opepřete a pod poklicí vařte asi deset minut, aby se vývar téměř vsákl.

3. Do pánve vraťte kuře a povařte ještě pět minut, až se vývar zcela vsákne. Nakypřete a posypte koriandrem.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit