Kuře na bazalce se provaří den předem a druhý den už se jenom dopéká s fazolkami a rajčaty.
Suroviny
kuřecí prsa
6
ks
olivový olej
2
PL
česnek
2
stroužky
rozdrcené
po 400 g
vývar kuřecí
150
ml
oregano
1
ČL
sůl
pepř
fazole bílé
400
g
konzervované
rajčata cherry
250
g
rozpůlená
bazalka
hrst
čerstvá
slanina
100
g
lze nahradit parmskou šunkou
ciabatta
12
plátků
ochucené česnekem
Postup
1
DEN PŘEDEM
Maso osmažte z obou stran na oleji. Vmíchejte česnek, přilijte rajčata i s nálevem, vývar, posypte dobromyslí, osolte, opepřete a přimíchejte špetku cukru. Deset minut mírně duste. Nechte vychladnout a dejte do lednice.
Maso osmažte z obou stran na oleji. Vmíchejte česnek, přilijte rajčata i s nálevem, vývar, posypte dobromyslí, osolte, opepřete a přimíchejte špetku cukru. Deset minut mírně duste. Nechte vychladnout a dejte do lednice.
2
V DEN ,D‘: Přidejte zbylé suroviny
Směs přesuňte do bytelného pekáče. Přidejte k ní fazolky, půlená rajčátka a polovinu nadrobno nakrájené bazalky.
Směs přesuňte do bytelného pekáče. Přidejte k ní fazolky, půlená rajčátka a polovinu nadrobno nakrájené bazalky.
3
Prohřejte na grilu
Plátky slaniny ogrilujte nebo osmažte a položte je na kuře. Pekáč překryjte alobalem a postavte na gril, aby se vše prohřálo. Občas zkontrolujte, aby se jídlo nepřipálilo. Nakonec posypte zbylými lístky bazalky. Když je kuře téměř hotové, opečte plátky ciabatty, potřete je česnekovým máslem a podávejte ke kuřeti.
Chcete ještě šťavntější zážitek? Připravte si tímto způsobem třeba kuřecí stehýnka!
Plátky slaniny ogrilujte nebo osmažte a položte je na kuře. Pekáč překryjte alobalem a postavte na gril, aby se vše prohřálo. Občas zkontrolujte, aby se jídlo nepřipálilo. Nakonec posypte zbylými lístky bazalky. Když je kuře téměř hotové, opečte plátky ciabatty, potřete je česnekovým máslem a podávejte ke kuřeti.
Chcete ještě šťavntější zážitek? Připravte si tímto způsobem třeba kuřecí stehýnka!