0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7373 kcal
Bílkoviny 408 g
Sacharidy 1168 g
Tuky 84 g
Vláknina 102 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Kuře na bazalce se provaří den předem a druhý den už se jenom dopéká s fazolkami a rajčaty.

Suroviny

olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužky
rozdrcené
konzervovaná rajčata loupaná 2
po 400 g
vývar kuřecí 150 ml
oregano 1 ČL
sůl
pepř
krupicový cukr
konzervované
rajčata cherry 250 g
rozpůlená
bazalka hrst
čerstvá
slanina 100 g
lze nahradit parmskou šunkou
ciabatta 12 plátků
máslo
ochucené česnekem
1. DEN PŘEDEM
Maso osmažte z obou stran na oleji. Vmíchejte česnek, přilijte rajčata i s nálevem, vývar, posypte dobromyslí, osolte, opepřete a přimíchejte špetku cukru. Deset minut mírně duste. Nechte vychladnout a dejte do lednice.

2. V DEN ,D‘: Přidejte zbylé suroviny
Směs přesuňte do bytelného pekáče. Přidejte k ní fazolky, půlená rajčátka a polovinu nadrobno nakrájené bazalky.

3. Prohřejte na grilu
Plátky slaniny ogrilujte nebo osmažte a položte je na kuře. Pekáč překryjte alobalem a postavte na gril, aby se vše prohřálo. Občas zkontrolujte, aby se jídlo nepřipálilo. Nakonec posypte zbylými lístky bazalky. Když je kuře téměř hotové, opečte plátky ciabatty, potřete je česnekovým máslem a podávejte ke kuřeti.

Chcete ještě šťavntější zážitek? Připravte si tímto způsobem třeba kuřecí stehýnka!

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč