Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do hodiny 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7373 kcal
Bílkoviny 408 g
Cukr 1168 g
Tuky 84 g
Vláknina 102 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Kuře na bazalce se provaří den předem a druhý den už se jenom dopéká s fazolkami a rajčaty.

Suroviny

kuřecí prsa 6 ks
olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužky
rozdrcené
konzervovaná rajčata loupaná 2
po 400 g
vývar kuřecí 150 ml
oregano 1 ČL
sůl
pepř
krupicový cukr
fazole bílé 400 g
konzervované
rajčata cherry 250 g
rozpůlená
bazalka hrst
čerstvá
slanina 100 g
lze nahradit parmskou šunkou
ciabatta 12 plátků
máslo
ochucené česnekem
1. DEN PŘEDEM
Maso osmažte z obou stran na oleji. Vmíchejte česnek, přilijte rajčata i s nálevem, vývar, posypte dobromyslí, osolte, opepřete a přimíchejte špetku cukru. Deset minut mírně duste. Nechte vychladnout a dejte do lednice.

2. V DEN ,D‘: Přidejte zbylé suroviny
Směs přesuňte do bytelného pekáče. Přidejte k ní fazolky, půlená rajčátka a polovinu nadrobno nakrájené bazalky.

3. Prohřejte na grilu
Plátky slaniny ogrilujte nebo osmažte a položte je na kuře. Pekáč překryjte alobalem a postavte na gril, aby se vše prohřálo. Občas zkontrolujte, aby se jídlo nepřipálilo. Nakonec posypte zbylými lístky bazalky. Když je kuře téměř hotové, opečte plátky ciabatty, potřete je česnekovým máslem a podávejte ke kuřeti.

Chcete ještě šťavntější zážitek? Připravte si tímto způsobem třeba kuřecí stehýnka!

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit