Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7373 kcal
Bílkoviny 408 g
Sacharidy 1168 g
Tuky 84 g
Vláknina 102 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Kuře na bazalce se provaří den předem a druhý den už se jenom dopéká s fazolkami a rajčaty.

Suroviny

olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužky
rozdrcené
vývar kuřecí 150 ml
oregano 1 ČL
sůl
pepř
konzervované
rajčata cherry 250 g
rozpůlená
bazalka hrst
čerstvá
slanina 100 g
lze nahradit parmskou šunkou
ciabatta 12 plátků
ochucené česnekem

Postup

1
DEN PŘEDEM
Maso osmažte z obou stran na oleji. Vmíchejte česnek, přilijte rajčata i s nálevem, vývar, posypte dobromyslí, osolte, opepřete a přimíchejte špetku cukru. Deset minut mírně duste. Nechte vychladnout a dejte do lednice.

2
V DEN ,D‘: Přidejte zbylé suroviny
Směs přesuňte do bytelného pekáče. Přidejte k ní fazolky, půlená rajčátka a polovinu nadrobno nakrájené bazalky.

3
Prohřejte na grilu
Plátky slaniny ogrilujte nebo osmažte a položte je na kuře. Pekáč překryjte alobalem a postavte na gril, aby se vše prohřálo. Občas zkontrolujte, aby se jídlo nepřipálilo. Nakonec posypte zbylými lístky bazalky. Když je kuře téměř hotové, opečte plátky ciabatty, potřete je česnekovým máslem a podávejte ke kuřeti.

Chcete ještě šťavntější zážitek? Připravte si tímto způsobem třeba kuřecí stehýnka!

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...