Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šťavnaté těstoviny s klobáskou

Skvělý nápad, jak zahnat půlnoční hlad! Má jenom jedno úskalí – vůně klobásky zaručeně přivolá ostatní spolubydlící, a tak hrozí, že se kolejní party protáhne až do rána…

Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P

Ingredience

    • 1 lžíci olivového oleje
    • 8 klobásek (těch nejlepších, jaké si můžete dovolit)
    • 1 velkou cibuli, pokrájenou
    • 2 stroužky česneku, prolisované
    • 1 lžičku chilli koření
    • 400 g sterilovaných loupaných rajčat
    • 300 g krátkých těstovin, např. kolínka, fusilli nebo farfalle

Příprava jídla

1. Dejte do velkého hrnce vařit vodu. Ve velké pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm klobásky, nakrájené na plátky. Opékejte je při nejvyšší teplotě dozlatova. Pak oheň trochu stáhněte, přisypte cibuli i česnek a opékejte, až zesklovatí.

2. Směs poprašte chilli kořením, přidejte rajčata, přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte deset minut probublávat. Mezitím dejte ho hrnce s vroucí vodou těstoviny a uvařte je dle návodu.

3. Slijte těstoviny a hoďte je do pánve k omáčce. Pečlivě promíchejte. Pokud máte pocit, že potřebujete doplnit vitaminy, na posledních pár minut přidejte k vařícím se těstovinám několik růžiček brokolice nebo kapusty.

21Kč na porci
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Delikátní fazolky

Šlehačkové kotlety

Ostrá omeleta

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.45

Přidat komentář