Nová registrace Zapomenuté heslo

< 10 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Špenátovo - rukolový salát s tofu
Špenátovo - rukolový salát s tofu


< 10 min
0,0 (0x)

1. Předehřejeme troubu na 200°C, česnek rozdělíme na stroužky a dáme na pečící papír do trouby.Česnek je hotový za cca 15min, může být lehoulince připeklý, ale hlavně je na dotek měkký, vyloupeme  a dáme stranou. 2. Nakrajime na větší kousky nakrájená sušená rajčata. Česnek můžeme překrojit na půl a rozložíme na salát. 3.Tofu nakrájíme na plátky a na troše olivového oleje opečeme dozlatova z obou stran na pánvičce. Ještě teplé rozložíme na talíře, posypeme nahrubo nastrouhaným parmazánem a lehoulince pokapeme olivovým olejem. 4. Nyní je čas na dresing, pokud máme kupovaný je vše lehčí, ale já pokud mám trochu vína dělám ho sama , je to jednoduché. Potřebujeme cca 100ml červeného vína a stejné množství červeného balsamica a zhruba 3 lžíce třtinového cukru, vše smícháme a vlijeme na pánev. Zahříváme dokud nedostaneme požadovanou hustotu , pozor směs houstne i po odstavení. Pokud se nám zdá moc hustá naředíme vodou, ale jen lehce. Jakmile je glazé hotové přelijeme jím salátek.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

2

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

2

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 141.5 kcal
  • Bílkoviny 11 g
  • Sacharidy 14.5 g
  • Tuky 4 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt