Suroviny
tofu
200
g
rukola
baby špenát
sušená rajčata
naložená v oleji
česnek
1
neloupané, rozdělené na stroužky
parmazán
lze nahradit pecorinem
olivový olej
lze nahradit avokádovým
víno červené
třtinový cukr
balzamikový ocet
lze nahradit hotovým balsamicovým glazé / redukcí
pečivo
k podávání
1. Předehřejeme troubu na 200°C, česnek rozdělíme na stroužky a dáme na pečící papír do trouby.Česnek je hotový za cca 15min, může být lehoulince připeklý, ale hlavně je na dotek měkký, vyloupeme a dáme stranou.
2. Nakrajime na větší kousky nakrájená sušená rajčata. Česnek můžeme překrojit na půl a rozložíme na salát.
3.Tofu nakrájíme na plátky a na troše olivového oleje opečeme dozlatova z obou stran na pánvičce. Ještě teplé rozložíme na talíře, posypeme nahrubo nastrouhaným parmazánem a lehoulince pokapeme olivovým olejem.
4. Nyní je čas na dresing, pokud máme kupovaný je vše lehčí, ale já pokud mám trochu vína dělám ho sama , je to jednoduché. Potřebujeme cca 100ml červeného vína a stejné množství červeného balsamica a zhruba 3 lžíce třtinového cukru, vše smícháme a vlijeme na pánev. Zahříváme dokud nedostaneme požadovanou hustotu , pozor směs houstne i po odstavení. Pokud se nám zdá moc hustá naředíme vodou, ale jen lehce. Jakmile je glazé hotové přelijeme jím salátek.