Špenátovo - rukolový salát s tofu

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Špenátovo - rukolový salát s tofu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut

Suroviny

tofu 200 g
rukola
baby špenát
sušená rajčata
naložená v oleji
česnek 1
neloupané, rozdělené na stroužky
parmazán
lze nahradit pecorinem
olivový olej
lze nahradit avokádovým
víno červené
třtinový cukr
balzamikový ocet
lze nahradit hotovým balsamicovým glazé / redukcí
pečivo
k podávání
1. Předehřejeme troubu na 200°C, česnek rozdělíme na stroužky a dáme na pečící papír do trouby.Česnek je hotový za cca 15min, může být lehoulince připeklý, ale hlavně je na dotek měkký, vyloupeme  a dáme stranou. 2. Nakrajime na větší kousky nakrájená sušená rajčata. Česnek můžeme překrojit na půl a rozložíme na salát. 3.Tofu nakrájíme na plátky a na troše olivového oleje opečeme dozlatova z obou stran na pánvičce. Ještě teplé rozložíme na talíře, posypeme nahrubo nastrouhaným parmazánem a lehoulince pokapeme olivovým olejem. 4. Nyní je čas na dresing, pokud máme kupovaný je vše lehčí, ale já pokud mám trochu vína dělám ho sama , je to jednoduché. Potřebujeme cca 100ml červeného vína a stejné množství červeného balsamica a zhruba 3 lžíce třtinového cukru, vše smícháme a vlijeme na pánev. Zahříváme dokud nedostaneme požadovanou hustotu , pozor směs houstne i po odstavení. Pokud se nám zdá moc hustá naředíme vodou, ale jen lehce. Jakmile je glazé hotové přelijeme jím salátek.
Autor: sandrunka

Obchod Apetit