Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Špenátovo - rukolový salát s tofu

Popis receptu: 
Tofu
Autor: Sandra Fridrichová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut

Ingredience

    200g tofu ( což je jedno balení ) pečivo k podávání rukola baby špenát sušená rajčata ( tady jsou vhodná již naložená v oleji, jsou měkčí než jen sušená ) 1/2 palice česneku ( neloupané, jen rozdělené na stroužky ) parmazán nebo pecorino olivový olej ( může být i avokádový ) červené víno, trocha třtinového cukru a ocet balsamico ( můžete nahradit hotovým balsamicovým glazé/ redukci )

Příprava jídla

1. Předehřejeme troubu na 200°C, česnek rozdělíme na stroužky a dáme na pečící papír do trouby.Česnek je hotový za cca 15min, může být lehoulince připeklý, ale hlavně je na dotek měkký, vyloupeme  a dáme stranou. 2. Nakrajime na větší kousky nakrájená sušená rajčata. Česnek můžeme překrojit na půl a rozložíme na salát. 3.Tofu nakrájíme na plátky a na troše olivového oleje opečeme dozlatova z obou stran na pánvičce. Ještě teplé rozložíme na talíře, posypeme nahrubo nastrouhaným parmazánem a lehoulince pokapeme olivovým olejem. 4. Nyní je čas na dresing, pokud máme kupovaný je vše lehčí, ale já pokud mám trochu vína dělám ho sama , je to jednoduché. Potřebujeme cca 100ml červeného vína a stejné množství červeného balsamica a zhruba 3 lžíce třtinového cukru, vše smícháme a vlijeme na pánev. Zahříváme dokud nedostaneme požadovanou hustotu , pozor směs houstne i po odstavení. Pokud se nám zdá moc hustá naředíme vodou, ale jen lehce. Jakmile je glazé hotové přelijeme jím salátek.
REKLAMA

Přidat komentář