0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špenátovo - rukolový salát s tofu

Špenátovo - rukolový salát s tofu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 283 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 29 g
Tuky 8 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

tofu 200 g
rukola
baby špenát
sušená rajčata
naložená v oleji
česnek 1
neloupané, rozdělené na stroužky
parmazán
lze nahradit pecorinem
olivový olej
lze nahradit avokádovým
víno červené
třtinový cukr
balzamikový ocet
lze nahradit hotovým balsamicovým glazé / redukcí
pečivo
k podávání
1. Předehřejeme troubu na 200°C, česnek rozdělíme na stroužky a dáme na pečící papír do trouby.Česnek je hotový za cca 15min, může být lehoulince připeklý, ale hlavně je na dotek měkký, vyloupeme  a dáme stranou. 2. Nakrajime na větší kousky nakrájená sušená rajčata. Česnek můžeme překrojit na půl a rozložíme na salát. 3.Tofu nakrájíme na plátky a na troše olivového oleje opečeme dozlatova z obou stran na pánvičce. Ještě teplé rozložíme na talíře, posypeme nahrubo nastrouhaným parmazánem a lehoulince pokapeme olivovým olejem. 4. Nyní je čas na dresing, pokud máme kupovaný je vše lehčí, ale já pokud mám trochu vína dělám ho sama , je to jednoduché. Potřebujeme cca 100ml červeného vína a stejné množství červeného balsamica a zhruba 3 lžíce třtinového cukru, vše smícháme a vlijeme na pánev. Zahříváme dokud nedostaneme požadovanou hustotu , pozor směs houstne i po odstavení. Pokud se nám zdá moc hustá naředíme vodou, ale jen lehce. Jakmile je glazé hotové přelijeme jím salátek.
Autor: sandrunka

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč