Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 28
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1308 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 206 g
Tuky 30 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle chutná Thajsko! Koření předem osmahněte – dodáte tím kari tu správnou chuť.

Suroviny

lilek 2 ks
čerstvá, najemno
česnek 6 stroužků
nasekaných
zázvor (čerstvý)
kousek
citronová tráva 2
na větší kusy
mletá
chilli sušené 1 ČL
olivový olej 1 PL
cukr 1 PL
jarní cibulka 6 ks
najemno
rybí omáčka 1 PL
vývar zeleninový 400 ml
koriandr čerstvý svazek
sůl
pepř

Postup

1

Velké lilky nakrájejte na čtvrtky, malé rozpulte nebo nechte celé. Škrabkou na brambory částečně oloupejte slupku tak, aby vzniklo žebrování. Chilli papričky, česnek, zázvor a citronelu rozmixujte na hrubší kašičku; dejte stranou. Promíchejte kurkumu a chilli a směs vetřete do lilků.

2

Ve velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm baklažány. Vyjměte a nechte stranou.

3

Do pánve dejte umixovanou pastu z chilli papriček, cukr i cibulku a chvíli opékejte. Vraťte lilky, přidejte rybí omáčku, kokosové mléko a zalijte vodou nebo vývarem. Snižte teplotu a vařte asi čtvrt hodiny, aby baklažány hodně změkly.

4

Osolte, opepřete, posypte koriandrem a podávejte s rýží či arabským chlebem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín