Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 25
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1308 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 206 g
Tuky 30 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle chutná Thajsko! Koření předem osmahněte – dodáte tím kari tu správnou chuť.

Suroviny

lilek 2 ks
čerstvá, najemno
česnek 6 stroužků
nasekaných
zázvor (čerstvý)
kousek
citronová tráva 2
na větší kusy
mletá
chilli sušené 1 ČL
olivový olej 1 PL
cukr 1 PL
jarní cibulka 6 ks
najemno
rybí omáčka 1 PL
vývar zeleninový 400 ml
koriandr čerstvý svazek
sůl
pepř

Postup

1

Velké lilky nakrájejte na čtvrtky, malé rozpulte nebo nechte celé. Škrabkou na brambory částečně oloupejte slupku tak, aby vzniklo žebrování. Chilli papričky, česnek, zázvor a citronelu rozmixujte na hrubší kašičku; dejte stranou. Promíchejte kurkumu a chilli a směs vetřete do lilků.

2

Ve velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm baklažány. Vyjměte a nechte stranou.

3

Do pánve dejte umixovanou pastu z chilli papriček, cukr i cibulku a chvíli opékejte. Vraťte lilky, přidejte rybí omáčku, kokosové mléko a zalijte vodou nebo vývarem. Snižte teplotu a vařte asi čtvrt hodiny, aby baklažány hodně změkly.

4

Osolte, opepřete, posypte koriandrem a podávejte s rýží či arabským chlebem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč