Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (22)
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1308 kcal
Bílkoviny 46 g
Cukr 206 g
Tuky 30 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Takhle chutná Thajsko! Koření předem osmahněte – dodáte tím kari tu správnou chuť.

Suroviny

lilek 2 ks
chilli paprička 3 ks
čerstvá, najemno
česnek 6 stroužků
nasekaných
zázvor (čerstvý)
kousek
citronová tráva 2
na větší kusy
kurkuma (mletá) 2 PL
mletá
chilli sušené 1 ČL
olivový olej 1 PL
cukr 1 PL
jarní cibulka 6 ks
najemno
rybí omáčka 1 PL
kokosové mléko 400 ml
vývar zeleninový 400 ml
koriandr svazek
sůl
pepř

1Velké lilky nakrájejte na čtvrtky, malé rozpulte nebo nechte celé. Škrabkou na brambory částečně oloupejte slupku tak, aby vzniklo žebrování. Chilli papričky, česnek, zázvor a citronelu rozmixujte na hrubší kašičku; dejte stranou. Promíchejte kurkumu a chilli a směs vetřete do lilků.
 

2Ve velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm baklažány. Vyjměte a nechte stranou. Do pánve dejte umixovanou pastu z chilli papriček, cukr i cibulku a chvíli opékejte. Vraťte lilky, přidejte rybí omáčku, kokosové mléko a zalijte vodou nebo vývarem. Snižte teplotu a vařte asi čtvrt hodiny, aby baklažány hodně změkly.

3Osolte, opepřete, posypte koriandrem a podávejte s rýží či arabským chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit