Takhle chutná Thajsko! Koření předem osmahněte – dodáte tím kari tu správnou chuť.
Suroviny
Postup
Velké lilky nakrájejte na čtvrtky, malé rozpulte nebo nechte celé. Škrabkou na brambory částečně oloupejte slupku tak, aby vzniklo žebrování. Chilli papričky, česnek, zázvor a citronelu rozmixujte na hrubší kašičku; dejte stranou. Promíchejte kurkumu a chilli a směs vetřete do lilků.
Ve velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm baklažány. Vyjměte a nechte stranou.
Do pánve dejte umixovanou pastu z chilli papriček, cukr i cibulku a chvíli opékejte. Vraťte lilky, přidejte rybí omáčku, kokosové mléko a zalijte vodou nebo vývarem. Snižte teplotu a vařte asi čtvrt hodiny, aby baklažány hodně změkly.
Osolte, opepřete, posypte koriandrem a podávejte s rýží či arabským chlebem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pozdrav z Thajska, Indie i Srí Lanky: 40x kari(39 receptů )