Tagliatelle al limone e funghi

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Tagliatelle al limone e funghi

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 30 minut

Suroviny

těstoviny 200 g
v suchém stavu, tagniatelle, pappardelle
máslo 3
olivový olej
petrželka 1 hrst
lze nahradit rozmarýnem
parmazán 1 hrst
strouhaný
sůl
pepř
houby
česnek 1
podle chuti
citronová štáva
z poloviny citronu
1. Houby si nakrájíme na kousky, česnek prolisujeme a nastrouháme si parmazán. 2. Do hluboké pánve nalijeme lžíci olivového oleje a přidáme kousíček másla, na něj dáme česnek a houby. Smažíme cca 5 minut, do té doby houby změknou a lehce zhnědnou. 3. Pak osolíme, opepříme a vlijeme citronovou šťávu .  4. Scedíme těstoviny ,ale na dně necháme asi tak dvě tři lžíce vody. Těstoviny vhodíme do pánve s houbami, přidáme nasekanou petrželku  ( pokud máme rozmarýn tak ho smažíme hned s houbami a česnekem na začátku ). Vsypeme parmazán a přidáme kus másla ( asi tak ve velikosti dvou oříšků ) a rychle promícháme.
Autor: sandrunka

Obchod Apetit