Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Tagliatelle al limone e funghi

Popis receptu: 
Těstoviny
Autor: Sandra Fridrichová
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    200 g těstovin v suchém stavu ( nejlepší jsou tagliatelle nebo i pappardelle ) máslo ( množství je asi tři oříšky ) olivový olej nasekaná menší hrst petrželky ( na podzim se k lesním houbám hodí nasekaný rozmarýn, jen tak lžička , rozmarýn je totiž silnější než petrželka ) menší hrst strouhaného parmazánu sůl pepř směs hub - množství odhadem ( v létě shiitake, hlíva a žampiony - bohužel dnes na trhu neměli shiitake :(  a na podzim směs lesních hub ) 1-2 stroužky česneku ( množství dle chuti ) šťáva z poloviny citronu

Příprava jídla

1. Houby si nakrájíme na kousky, česnek prolisujeme a nastrouháme si parmazán. 2. Do hluboké pánve nalijeme lžíci olivového oleje a přidáme kousíček másla, na něj dáme česnek a houby. Smažíme cca 5 minut, do té doby houby změknou a lehce zhnědnou. 3. Pak osolíme, opepříme a vlijeme citronovou šťávu .  4. Scedíme těstoviny ,ale na dně necháme asi tak dvě tři lžíce vody. Těstoviny vhodíme do pánve s houbami, přidáme nasekanou petrželku  ( pokud máme rozmarýn tak ho smažíme hned s houbami a česnekem na začátku ). Vsypeme parmazán a přidáme kus másla ( asi tak ve velikosti dvou oříšků ) a rychle promícháme.
REKLAMA

Přidat komentář