Než si napustíte vanu, zadržte! Tyhle kuličky nejsou na koupání ve vodě, nýbrž ve vroucím mléce – stačí hrnek, a máte božský horký drink.
Suroviny
smetana ke šlehání
200
ml
tmavá čokoláda
300
g
70%
krupicový cukr
60
g
kardamom
2
tobolky
vanilkový lusk
1
ks
skořice
2
svitky
na obalení
Postup
1
Smetanu svařte s kořením a cukrem a nechte hodinu odstát, aby se vůně a chuť koření dostala do smetany.
2
Čokoládu nalámejte do misky na drobno, znovu zahřejte smetanu a přes cedník ji vlijte na čokoládu. Míchejte do rozpuštění a po zchladnutí dejte hmotu do lednice. Asi po 40 minutách by měla ganache (čti ganáš) neboli čokoládovo-smetanová hmota ztuhnout.
3
Nefandíte chuti kardamomu nebo skořice? Tak vyrobte koule s pomerančem: část čokolády hořké nahraďte pomerančovou a přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru.
Do misky nebo hlubokého talíře nasypte moučkový cukr a z hmoty odebírejte lžící hromádky. Po jedné je vhazujte do moučkového cukru, vyválejte do tvaru koule a nechte ztuhnout v lednici. V chladu a temnu vydrží asi dva týdny.
NĚCO NAVÍC Koule, které budete chtít použít pro horkou čokoládu, vyrobte raději drobné, aby se v horkém mléce rozpustily.Nefandíte chuti kardamomu nebo skořice? Tak vyrobte koule s pomerančem: část čokolády hořké nahraďte pomerančovou a přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 12x domácí bonbonky(12 receptů )
Komentáře
Přijde mi neuvěřitelné že po výzvě použít kvalitní tmavou čokoládu použijete Figaro...