Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Snadné na 30 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2780 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 197 g
Tuky 200 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Než si napustíte vanu, zadržte! Tyhle kuličky nejsou na koupání ve vodě, nýbrž ve vroucím mléce – stačí hrnek, a máte božský horký drink.

Suroviny

tmavá čokoláda 300 g
70%
kardamom 2 tobolky
skořice 2 svitky
na obalení

Postup

1

Smetanu svařte s kořením a cukrem a nechte hodinu odstát, aby se vůně a chuť koření dostala do smetany.

2

Čokoládu nalámejte do misky na drobno, znovu zahřejte smetanu a přes cedník ji vlijte na čokoládu. Míchejte do rozpuštění a po zchladnutí dejte hmotu do lednice. Asi po 40 minutách by měla ganache (čti ganáš) neboli čokoládovo-smetanová hmota ztuhnout.

3

Do misky nebo hlubokého talíře nasypte moučkový cukr a z hmoty odebírejte lžící hromádky. Po jedné je vhazujte do moučkového cukru, vyválejte do tvaru koule a nechte ztuhnout v lednici. V chladu a temnu vydrží asi dva týdny.

NĚCO NAVÍC Koule, které budete chtít použít pro horkou čokoládu, vyrobte raději drobné, aby se v horkém mléce rozpustily.
Nefandíte chuti kardamomu nebo skořice? Tak vyrobte koule s pomerančem: část čokolády hořké nahraďte pomerančovou a přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Komentáře

03.12.2014 10:13

Přijde mi neuvěřitelné že po výzvě použít kvalitní tmavou čokoládu použijete Figaro...

Apetit magazín