Welcome drink z ginu a lesního ovoce

Welcome drink z ginu a lesního ovoce

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1760 kcal
Bílkoviny 13 g
Cukr 314 g
Tuky 5 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Čím přivítat hosty a nový rok? Elegantním koktejlem!

Suroviny

krupicový cukr 220 g
mražené ostružiny 300 g
pepř 2 ČL
kuličky
jalovec 1 ČL
kuličky
citronová kůra 4
likér 125 ml
Crème de cassis nebo Chambord
gin 125 ml
sodovka 750 ml
ledová tříšť k podávání

1 Do hrnce vlijte 250 ml vody, přidejte cukr, mražené ostružiny, kuličky pepře, jalovec a citronovou kůru a přiveďte k varu. Vařte zhruba 15 minut, aby vznikl sirup, sceďte a dejte stranou. Nechte úplně vychladnout.

2 Do každé ze 6 sklenic vlijte 2 lžíce sirupu, potom do nich rozlijte likér a gin. Zalijte sodovkou a podávejte s ledovou tříští.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit