Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Welcome drink z ginu a lesního ovoce
Welcome drink z ginu a lesního ovoce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Welcome drink z ginu a lesního ovoce

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1797 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 314 g
Tuky 5 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čím přivítat hosty a nový rok? Elegantním koktejlem!

Suroviny

mražené ostružiny 300 g
pepř 2 ČL
kuliček
jalovec 1 ČL
kuliček
proužky
ovocný likér 125 ml
Crème de cassis nebo Chambord
gin 125 ml
sodovka 750 ml
led
tříšť k podávání

Postup

1

Do hrnce vlijte 250 ml vody, přidejte cukr, mražené ostružiny, kuličky pepře, jalovec a citronovou kůru a přiveďte k varu. Vařte zhruba 15 minut, aby vznikl sirup, sceďte a dejte stranou. Nechte úplně vychladnout.

2

Do každé ze 6 sklenic vlijte 2 lžíce sirupu, potom do nich rozlijte likér a gin. Zalijte sodovkou a podávejte s ledovou tříští.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...