0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Welcome drink z ginu a lesního ovoce

Welcome drink z ginu a lesního ovoce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Welcome drink z ginu a lesního ovoce

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1797 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 314 g
Tuky 5 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čím přivítat hosty a nový rok? Elegantním koktejlem!

Suroviny

krupicový cukr 220 g
mražené ostružiny 300 g
pepř 2 ČL
kuliček
jalovec 1 ČL
kuliček
citronová kůra 4 ks
proužky
ovocný likér 125 ml
Crème de cassis nebo Chambord
gin 125 ml
sodovka 750 ml
led
tříšť k podávání

1 Do hrnce vlijte 250 ml vody, přidejte cukr, mražené ostružiny, kuličky pepře, jalovec a citronovou kůru a přiveďte k varu. Vařte zhruba 15 minut, aby vznikl sirup, sceďte a dejte stranou. Nechte úplně vychladnout.

2 Do každé ze 6 sklenic vlijte 2 lžíce sirupu, potom do nich rozlijte likér a gin. Zalijte sodovkou a podávejte s ledovou tříští.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit