Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Boruvkovy kolac

Popis receptu: 
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé) Postup přípravy receptu V první řadě si připravíme těsto. Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a citrónovou kůru. Poté přidáme rozehřáté máslo, vejce a mléko. Těsto rozválíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, případně přímo na pečícím papíře. Pokud chcete recept použít na malou kulatou formu či menší plech, rozhodně použijte polovinu nebo méně ingrediencí. Na koláči je nejlepší, že je nízký a šťavnatý, není dobré, aby v malé formě příliš nakynul. Z másla, cukru, vanilkového cukru a mouky připravíme drobenku - pomocí vařečky, nebo lépe přímo rukama. Na povrch hustě poklademe borůvky a zasypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 - 30min. Babiččin borůvkový koláč servírujeme pocukrovaný ke kávě či sklenici mléka.
Autor: Felix Fatka
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 5
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    drobenka  3 lžíce máslo  5 lžic cukr krystal  1 lžíce vanilkový cukr  9 lžic hrubá mouka podle potřeby  borůvky těsto  140 g cukr  10 lžic mléko  300 g hrubá mouka  120 g máslo  1-2 lžiček citronová kůra  0,5 balíčku prášek do pečiva  2 ks vejce

Příprava jídla

Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé) Postup přípravy receptu V první řadě si připravíme těsto. Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a citrónovou kůru. Poté přidáme rozehřáté máslo, vejce a mléko. Těsto rozválíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, případně přímo na pečícím papíře. Pokud chcete recept použít na malou kulatou formu či menší plech, rozhodně použijte polovinu nebo méně ingrediencí. Na koláči je nejlepší, že je nízký a šťavnatý, není dobré, aby v malé formě příliš nakynul. Z másla, cukru, vanilkového cukru a mouky připravíme drobenku - pomocí vařečky, nebo lépe přímo rukama. Na povrch hustě poklademe borůvky a zasypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 - 30min. Babiččin borůvkový koláč servírujeme pocukrovaný ke kávě či sklenici mléka.
REKLAMA

Přidat komentář