Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

Na drobenku
máslo 3 PL
krystalový cukr 5
vanilkový cukr 1 PL
mouka pšeničná hrubá 9
borůvky
podle potřeby
Na těsto
cukr 140 g
mléko 10
mouka pšeničná hrubá 300 g
máslo 120 g
citronová kůra 1
kypřicí prášek do pečiva 0.5
vejce 2 ks
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé) Postup přípravy receptu V první řadě si připravíme těsto. Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a citrónovou kůru. Poté přidáme rozehřáté máslo, vejce a mléko. Těsto rozválíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, případně přímo na pečícím papíře. Pokud chcete recept použít na malou kulatou formu či menší plech, rozhodně použijte polovinu nebo méně ingrediencí. Na koláči je nejlepší, že je nízký a šťavnatý, není dobré, aby v malé formě příliš nakynul. Z másla, cukru, vanilkového cukru a mouky připravíme drobenku - pomocí vařečky, nebo lépe přímo rukama. Na povrch hustě poklademe borůvky a zasypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 - 30min. Babiččin borůvkový koláč servírujeme pocukrovaný ke kávě či sklenici mléka.
Autor: jance

Obchod Apetit