Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1762 kcal
Bílkoviny 71 g
Cukr 116 g
Tuky 108 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Čokoládové suflé patří mezi klasické dezerty z lepších restaurací, zvládnete ho ale i doma!

Suroviny

máslo 50 g
další na vymazání
mandle 25 g
mleté
mouka pšeničná hladká 35 g
kakao 20 g
krupicový cukr 75 g
mléko 300 ml
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť

Zapněte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C, doprostřed vložte plech. Nádobu na suflé o průměru 15 cm důkladně vymažte máslem. Pak vysypte mandlemi – důkladně otáčejte formou, aby máslo pěkně pokryly. Přebytky vysypte. Na středním ohni rozpusťte máslo, vmíchejte mouku a kakaový prášek. Minutu prohřejte. Sejměte z ohně, postupně vlijte mléko, za stálého vmíchávání. Vraťte na oheň, vsypte cukr a vymíchejte dohusta; trvá to asi minutu. Přesuňte do misky, nechte zchladnout. Bílky dejte do čisté misky. Žloutky vmíchejte do omáčky.

Vyšlehejte sníh (viz tip). Do připravené hmoty osmičkovým pohybem vmíchejte našlehané bílky a vše přesuňte do formy. Pečte 25–30 minut, aby suflé naběhlo a lehce pružilo.


TIP
Sníh šlehejte opravdu jen do chvíle, kdy se začínají při vytažení metly tvořit  špičky. Příliš tuhý sníh, stejně jako vzduch vyhnaný zuřivým vmícháváním sněhu, drží suflé při dně.
 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit