Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové suflé
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1802 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 126 g
Tuky 108 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládové suflé patří mezi klasické dezerty z lepších restaurací, zvládnete ho ale i doma!

Suroviny

+ na vymazání
mleté
kakao 20 g
mléko 300 ml
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C, doprostřed vložte plech.

2

Nádobu na suflé o průměru 15 cm důkladně vymažte máslem a vysypte mandlemi – důkladně otáčejte formou, aby máslo pěkně pokryly. Přebytky vysypte.

3

Na středním ohni rozpusťte máslo, vmíchejte mouku a kakaový prášek. Minutu prohřejte. Sejměte z ohně a za stálého míchání postupně vlijte mléko. Vraťte zpět na oheň, vsypte cukr a vymíchejte dohusta; trvá to asi minutu.

4

Směs přesuňte do misky a nechte zchladnout. Po zchladnutí vmíchejte žloutky.

5

Z bílků vyšlehejte sníh (viz tip). Do připravené hmoty osmičkovým pohybem vmíchejte našlehané bílky a vše přesuňte do formy.

6

Pečte 25–30 minut, aby suflé naběhlo a lehce pružilo.


TIP
Sníh šlehejte opravdu jen do chvíle, kdy se začínají při vytažení metly tvořit špičky. Příliš tuhý sníh, stejně jako vzduch vyhnaný zuřivým vmícháváním sněhu, drží suflé při dně.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...