Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1762 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 116 g
Tuky 108 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládové suflé patří mezi klasické dezerty z lepších restaurací, zvládnete ho ale i doma!

Suroviny

máslo 50 g
další na vymazání
mandle 25 g
mleté
mouka pšeničná hladká 35 g
kakao 20 g
krupicový cukr 75 g
mléko 300 ml
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť

Zapněte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C, doprostřed vložte plech. Nádobu na suflé o průměru 15 cm důkladně vymažte máslem. Pak vysypte mandlemi – důkladně otáčejte formou, aby máslo pěkně pokryly. Přebytky vysypte. Na středním ohni rozpusťte máslo, vmíchejte mouku a kakaový prášek. Minutu prohřejte. Sejměte z ohně, postupně vlijte mléko, za stálého vmíchávání. Vraťte na oheň, vsypte cukr a vymíchejte dohusta; trvá to asi minutu. Přesuňte do misky, nechte zchladnout. Bílky dejte do čisté misky. Žloutky vmíchejte do omáčky.

Vyšlehejte sníh (viz tip). Do připravené hmoty osmičkovým pohybem vmíchejte našlehané bílky a vše přesuňte do formy. Pečte 25–30 minut, aby suflé naběhlo a lehce pružilo.


TIP
Sníh šlehejte opravdu jen do chvíle, kdy se začínají při vytažení metly tvořit  špičky. Příliš tuhý sníh, stejně jako vzduch vyhnaný zuřivým vmícháváním sněhu, drží suflé při dně.
 

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit