Smetanová kaše s malinovým vírem

Smetanová kaše s malinovým vírem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1373 kcal
Bílkoviny 16 g
Cukr 216 g
Tuky 49 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Horká kaše se hodí k snídani spíš v zimě. V teplém máji a v létě proto přijde vhod naše delikátní studená varianta s ovocem.

Suroviny

smetana ke šlehání 130 ml
jogurt 200 g
hustý
140 g
ovesná kaše hotová, vychladlá, viz. Ta pravá kaše
krystalový cukr 140 g
maliny 280 g
polorozmrzlých/čerstvých
citron 0.5 ks
štáva a jemně nastrouhaná kůra
med 2 PL
tekutý
1.  Smetanu lehce našlehejte. Studenou kaši rozdělte vidličkou na kousky a dohladka ji vymíchejte s jogurtem. Jogurtovou kaši pak přidejte ke šlehačce a postupně, za občasného ochutnání, přidávejte cukr – děti se určitě rády zapojí.
2.  Nakonec přisypte maliny a citronovou kůru. Podle chuti přikapejte citronovou šťávu. S mícháním to nepřehánějte, aby se vytvořil krásný vír s vrstvami malin, kaše a šlehačky. Před podáváním celou lahůdku pokapejte medem.

Ta pravá kaše 
Jestli nechcete vařit kaši den dopředu, zkuste instantní. V prodejnách zdravé výživy je k dostání i v kvalitě bio pod značkou Country Life, 300 g směsi zhruba za 33 Kč. Tip: Chladnutí urychlí vodní lázeň.

Komentáře

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit