Horká kaše se hodí k snídani spíš v zimě. V teplém máji a v létě proto přijde vhod naše delikátní studená varianta s ovocem.
Suroviny
smetana ke šlehání
130
ml
jogurt
200
g
hustý
140
g
ovesná kaše hotová, vychladlá, viz. Ta pravá kaše
krystalový cukr
140
g
maliny
280
g
polorozmrzlých/čerstvých
citron
½
ks
štáva a jemně nastrouhaná kůra
med
2
PL
tekutý
Postup
1
Smetanu lehce našlehejte. Studenou kaši rozdělte vidličkou na kousky a dohladka ji vymíchejte s jogurtem. Jogurtovou kaši pak přidejte ke šlehačce a postupně, za občasného ochutnání, přidávejte cukr - děti se určitě rády zapojí.
2
Nakonec přisypte maliny a citronovou kůru. Podle chuti přikapejte citronovou šťávu. S mícháním to nepřehánějte, aby se vytvořil krásný vír s vrstvami malin, kaše a šlehačky. Před podáváním celou lahůdku pokapejte medem.
Ta pravá kaše
Jestli nechcete vařit kaši den dopředu, zkuste instantní. V prodejnách zdravé výživy je k dostání i v kvalitě bio pod značkou Country Life, 300g směsi zhruba za 33Kč. Tip: Chladnutí urychlí vodní lázeň.
Ta pravá kaše
Jestli nechcete vařit kaši den dopředu, zkuste instantní. V prodejnách zdravé výživy je k dostání i v kvalitě bio pod značkou Country Life, 300g směsi zhruba za 33Kč. Tip: Chladnutí urychlí vodní lázeň.
Komentáře