Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Snadné na 20 vdolků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2935 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 358 g
Tuky 98 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vdolky si z dětství pamatujeme snad všichni. Dopřejte si tuhle smaženou dobrotu téměř bez práce!

Suroviny

voda 250 ml
teplá
rozpuštěné, vychladlé
rum 2 PL
cukr 2 PL
sůl 1 špetka
droždí sušené 2 ČL
olej
na smažení
Na ozdobu
šlehaný
džem
či marmeláda

Postup

1

Suroviny vložte do pekárny a zapněte program Těsto. Po vykynutí z těsta vytvarujte 20 kuliček, udělejte do nich prstem důlek a nechte na vále ještě asi 30 minut kynout.

2

Obnovte důlek, ve fritovacím hrnci rozpalte olej (nebo ho nalijte vyšší vrstvu do kastrolu či pánve) a vdolky vložte stranou s důlkem do oleje. Přikryjte pokličkou, 5 minut smažte, pak odkryjte, vdolky obraťte a dosmažte i po druhé straně. Nechte je okapat na ubrousku a ozdobte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč