Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 (21)
Více než hodinu Snadné na 20 vdolků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2935 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 358 g
Tuky 98 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vdolky si z dětství pamatujeme snad všichni. Dopřejte si tuhle smaženou dobrotu téměř bez práce!

Suroviny

voda 250 ml
teplá
máslo 30 g
rozpuštěné, vychladlé
rum 2 PL
citronová štáva 1 PL
žloutek 2 ks
cukr 2 PL
citronová kůra 2 ČL
sůl 1 špetka
mouka pšeničná hladká 500 g
droždí sušené 2 ČL
olej
na smažení
Na ozdobu
tvaroh
šlehaný
džem
či marmeláda
moučkový cukr

1 Suroviny vložte do pekárny a zapněte program Těsto. Po vykynutí z těsta vytvarujte 20 kuliček, udělejte do nich prstem důlek a nechte na vále ještě asi 30 minut kynout.

2 Obnovte důlek, ve fritovacím hrnci rozpalte olej (nebo ho nalijte vyšší vrstvu do kastrolu či pánve) a vdolky vložte stranou s důlkem do oleje. Přikryjte pokličkou, 5 minut smažte, pak odkryjte, vdolky obraťte a dosmažte i po druhé straně. Nechte je okapat na ubrousku a ozdobte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit