Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Čokoládovo cuketová buchta

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Čokoládovo cuketová buchta

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny

Suroviny

mouka pšeničná hladká 350 g
lze nahrdit polohrunou moukou
kypřicí prášek do pečiva 3
kakao 50 g
perníkové koření 1 PL
sůl 1 PL
olivový olej 175 ml
extra panenský
krupicový cukr 325 g
lze nahradit přírodním cukrem
vejce 3 ks
vanilkový extrakt 1
cuketa 500 ml
nahrubo nastrouhaná
lískové oříšky 150 g
opražené
Na polevu
čokoláda 200 g
tmavá, nasekaná
smetana ke šlehání 100 ml
Zahřejte troubu na 180 st.C, horkovzdušnou na 160 st.C. V míse smíchejte prosátou mouku, kypřící prášek, kakao, koření a sůl. V další míse promíchtejte olej, cukr, vejce, vanilkový extrakt a nastrouhanou cuketu. Obě směsi smíchejte, ale nepřemíchejte. Pak vmíchejte nasekané lískové oříšky. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložte pečícím papírem a vlijte do ní těsto. Pečte 40-50 min, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde úplně čistá. Nechte cca 10 min chladnout ve formě, pak buchtu vyjměte a nechte vychladnout na mřížce. Na polevu vložte čokoládu do žáruvzdorné misky a v rendlíku zahřejte smetanu k varu. Přelije jí čokoládu a vymíchejte dohladka. Nechte mírně zchladnout a zhoustnout. Polevu naneste svrchu a nechte ji stékat po stranách moučníku. Podávejte k čaji či kávě nebo jako dezert se šlehačkou či zakysanou smetanou. Něco navíc. Protože cukety můžete sklízet v hodně odlišných velikostech, raději odměřte objem. Zužitkovat lze i přerostlé kusy - stačí je oloupat a zbavit semen.
Autor: danavan

Obchod Apetit