Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Čokoládovo cuketová buchta

Popis receptu: 
Dle Apetitu 2012
Autor: Dana Vaňková
Hodnocení:
48 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    350 g hladké nebo polohrubé mouky 3/4 kypřícího prášku do pečiva 50 g kakaa 1 lžička perníkového koření 1 lžička soli 175 ml extra panenského olivového oleje 325 g přírodního nebo krupicového cukru 3 vejce 1-2 lžičky vanílkového extraktu 500 ml nahrubo nastrouhané cukety /zhruba 2 středně velké/ 150 g opražených lískových oříšků Na polevu 200 g tmavé čokolády, nasekané 100 ml smetany ke šlehání

Příprava jídla

Zahřejte troubu na 180 st.C, horkovzdušnou na 160 st.C. V míse smíchejte prosátou mouku, kypřící prášek, kakao, koření a sůl. V další míse promíchtejte olej, cukr, vejce, vanilkový extrakt a nastrouhanou cuketu. Obě směsi smíchejte, ale nepřemíchejte. Pak vmíchejte nasekané lískové oříšky. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložte pečícím papírem a vlijte do ní těsto. Pečte 40-50 min, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde úplně čistá. Nechte cca 10 min chladnout ve formě, pak buchtu vyjměte a nechte vychladnout na mřížce. Na polevu vložte čokoládu do žáruvzdorné misky a v rendlíku zahřejte smetanu k varu. Přelije jí čokoládu a vymíchejte dohladka. Nechte mírně zchladnout a zhoustnout. Polevu naneste svrchu a nechte ji stékat po stranách moučníku. Podávejte k čaji či kávě nebo jako dezert se šlehačkou či zakysanou smetanou. Něco navíc. Protože cukety můžete sklízet v hodně odlišných velikostech, raději odměřte objem. Zužitkovat lze i přerostlé kusy - stačí je oloupat a zbavit semen.
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vynikající!! Dávám méně cukru. Apetit 08/2012

Přidat komentář