0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládovo-cuketová buchta

Čokoládovo-cuketová buchta

Hodnocení receptu
3.8 / 5. Počet hodnocení: 69
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7718 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 812 g
Tuky 404 g
Vláknina 85 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cuketová buchta s kakaem je snadná, rychla a jednoduše vynikajicí!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 350 g
nebo polohrubá
kypřicí prášek do pečiva 3
kakao 50 g
perníkové koření 1 PL
sůl 1 PL
olivový olej extra panenský 175 ml
krupicový cukr 325 g
vejce 3 ks
vanilkový extrakt 1
cuketa 500 ml
nahrubo nastrouhaná
lískové oříšky 150 g
opražené
Na polevu
čokoláda 200 g
tmavá, nasekaná
smetana ke šlehání 100 ml

Postup

1

Zahřejte troubu na 180 st.C, horkovzdušnou na 160 st.C. V míse smíchejte prosátou mouku, kypřící prášek, kakao, koření a sůl. V další míse promíchtejte olej, cukr, vejce, vanilkový extrakt a nastrouhanou cuketu. Obě směsi smíchejte, ale nepřemíchejte.

2

Zahřejte troubu na 180 st.C, horkovzdušnou na 160 st.C. V míse smíchejte prosátou mouku, kypřící prášek, kakao, koření a sůl. V další míse promíchtejte olej, cukr, vejce, vanilkový extrakt a nastrouhanou cuketu. Obě směsi smíchejte, ale nepřemíchejte.

3

Nechte cca 10 min chladnout ve formě, pak buchtu vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.

4

Na polevu vložte čokoládu do žáruvzdorné misky a v rendlíku zahřejte smetanu k varu. Přelije jí čokoládu a vymíchejte dohladka. Nechte mírně zchladnout a zhoustnout. Polevu naneste svrchu a nechte ji stékat po stranách moučníku.

Podávejte k čaji či kávě nebo jako dezert se šlehačkou či zakysanou smetanou. Něco navíc. Protože cukety můžete sklízet v hodně odlišných velikostech, raději odměřte objem. Zužitkovat lze i přerostlé kusy - stačí je oloupat a zbavit semen.

 

Ilustrační foto: Unsplash

Autor: danavan

Obchod Apetit