Cuketová buchta s kakaem je snadná, rychlá a jednoduše vynikající!
Suroviny
Postup
Zahřejte troubu na 180 st.C, horkovzdušnou na 160 st.C. V míse smíchejte prosátou mouku, kypřící prášek, kakao, koření a sůl. V další míse promíchtejte olej, cukr, vejce, vanilkový extrakt a nastrouhanou cuketu. Obě směsi smíchejte, ale nepřemíchejte.
Zahřejte troubu na 180 st.C, horkovzdušnou na 160 st.C. V míse smíchejte prosátou mouku, kypřící prášek, kakao, koření a sůl. V další míse promíchtejte olej, cukr, vejce, vanilkový extrakt a nastrouhanou cuketu. Obě směsi smíchejte, ale nepřemíchejte.
Nechte cca 10 min chladnout ve formě, pak buchtu vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.
Na polevu vložte čokoládu do žáruvzdorné misky a v rendlíku zahřejte smetanu k varu. Přelije jí čokoládu a vymíchejte dohladka. Nechte mírně zchladnout a zhoustnout. Polevu naneste svrchu a nechte ji stékat po stranách moučníku.
Podávejte k čaji či kávě nebo jako dezert se šlehačkou či zakysanou smetanou. Něco navíc. Protože cukety můžete sklízet v hodně odlišných velikostech, raději odměřte objem. Zužitkovat lze i přerostlé kusy - stačí je oloupat a zbavit semen.
Ilustrační foto: Unsplash