Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládovo-cuketová buchta

Čokoládovo-cuketová buchta

Hodnocení receptu
4.1/5 Počet hodnocení: 450
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7718 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 812 g
Tuky 404 g
Vláknina 85 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cuketová buchta s kakaem je snadná, rychlá a jednoduše vynikající!

Suroviny

nebo polohrubá
kypřicí prášek do pečiva ¾ bal
kakao 50 g
sůl 1 ČL
olivový olej extra panenský 175 ml
nebo přírodní
vejce 3 ks
vanilkový extrakt 2 ČL
cuketa 500 ml
nahrubo nastrouhaná (tedy 2 hrnky – cca 2 středně velké)
lískové oříšky 150 g
opražené
Na polevu
tmavá, nasekaná

Postup

1

Zahřejte troubu na 180 st.C, horkovzdušnou na 160 st.C. V míse smíchejte prosátou mouku, kypřící prášek, kakao, koření a sůl. V další míse promíchtejte olej, cukr, vejce, vanilkový extrakt a nastrouhanou cuketu. Obě směsi smíchejte, ale nepřemíchejte.

2

Zahřejte troubu na 180 st.C, horkovzdušnou na 160 st.C. V míse smíchejte prosátou mouku, kypřící prášek, kakao, koření a sůl. V další míse promíchtejte olej, cukr, vejce, vanilkový extrakt a nastrouhanou cuketu. Obě směsi smíchejte, ale nepřemíchejte.

3

Nechte cca 10 min chladnout ve formě, pak buchtu vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.

4

Na polevu vložte čokoládu do žáruvzdorné misky a v rendlíku zahřejte smetanu k varu. Přelije jí čokoládu a vymíchejte dohladka. Nechte mírně zchladnout a zhoustnout. Polevu naneste svrchu a nechte ji stékat po stranách moučníku.

Podávejte k čaji či kávě nebo jako dezert se šlehačkou či zakysanou smetanou. Něco navíc. Protože cukety můžete sklízet v hodně odlišných velikostech, raději odměřte objem. Zužitkovat lze i přerostlé kusy - stačí je oloupat a zbavit semen.

 

Ilustrační foto: Unsplash

Autor: danavan

Doporučujeme recept s videem

Nejlepší cuketový perník

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...