Německý tvarohový koláč s rozinkami

Německý tvarohový koláč s rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Německý tvarohový koláč s rozinkami

3.8 / 5. Počet hodnocení: 144
Více než hodinu Velmi snadné Na 8-10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5207 kcal
Bílkoviny 258 g
Sacharidy 493 g
Tuky 227 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento tvarohový koláč je nejen neuvěřitelně dobrý, ale hlavně vydrží dlouho vláčný. Ovšem kdo by ho vydržel nesníst?

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
máslo 125 g
krupicový cukr 75 g
sůl 1 špetka
vejce 1 ks
Na náplň
tvaroh měkký 250 g
tučný, ve fólii
tvaroh měkký 500 g
tučný, ve vaničce
zakysaná smetana 100 g
krupicový cukr 150 g
citronová kůra
z jednoho citronu
vanilkový cukr 1 PL
žloutek 3 ks
rum 20 ml
tuzemák
rozinky 100 g
propláchnuté
škrob 1 PL
kukuřičný
bílek 3 ks
sůl 1 špetka

1 Mouku, máslo, cukr, sůl a vejce rychle zpracujte ručně nebo v robotu. Z těsta vyválejte plát a vyložte jím dortovou formu tak, aby okraj byl cca 4 cm vysoký. Dejte odležet do chladu.

2 Troubu předehřejte na 175 °C. Zakysanou smetanu, cukr, žloutky, citronovou kůru, vanilkový cukr a rum smíchejte s oběma tvarohy.

3 Rozinky smíchejte se škrobem a přidejte do tvarohu. Bílky ušlehejte se solí na pevný sníh. Nejdříve zamíchejte 4 lžíce sněhu do tvarohu, pak zbytek. Tvarohovou náplň rozetřete na těsto a pečte cca 1 hodinu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/6

Komentáře

Charlotte Char

Opravdu vyborny. Jen do tvarohu jsem pridala cukru o dost mene - podle chuti, takze kdo take nema rad prilis sladke...

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit