Tento tvarohový koláč je nejen neuvěřitelně dobrý, ale hlavně vydrží dlouho vláčný. Ovšem kdo by ho vydržel nesníst? Kombinace křupavého křehkého těsta, jemné tvarohové náplně a šťavnatých rozinek je zkrátka neodolatelná. Vyzkoušejte recept a sami se přesvědčte.
Suroviny
Postup
Mouku, máslo, cukr, sůl a vejce rychle zpracujte ručně nebo v robotu.
Z těsta vyválejte plát a vyložte jím dortovou formu tak, aby okraj byl cca 4 cm vysoký. Dejte odležet do chladu.
Troubu předehřejte na 175 °C.
Zakysanou smetanu, cukr, žloutky, citronovou kůru, vanilkový cukr a rum smíchejte s oběma tvarohy.
Rozinky smíchejte se škrobem a přidejte do tvarohu.
Bílky ušlehejte se solí na pevný sníh. Nejdříve zamíchejte 4 lžíce sněhu do tvarohu, pak zbytek.
Tvarohovou náplň rozetřete na těsto a pečte cca 1 hodinu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 14x lahodné tvarohové dezerty(14 receptů )
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů )
- Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů(66 receptů )
- Koláče na neděli: luxusní moučníky, na které bude chtít recept každý(188 receptů )
- Vzpomínky na dovolenou: Jak si doma uvařit oblíbené pokrmy z letních cest(21 receptů )
Komentáře
Opravdu vyborny. Jen do tvarohu jsem pridala cukru o dost mene - podle chuti, takze kdo take nema rad prilis sladke...