Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Německý tvarohový koláč s rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 186
Do 90 minut Velmi snadné Na 8-10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5207 kcal
Bílkoviny 258 g
Sacharidy 493 g
Tuky 227 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento tvarohový koláč je nejen neuvěřitelně dobrý, ale hlavně vydrží dlouho vláčný. Ovšem kdo by ho vydržel nesníst? Kombinace křupavého křehkého těsta, jemné tvarohové náplně a šťavnatých rozinek je zkrátka neodolatelná. Vyzkoušejte recept a sami se přesvědčte.

Suroviny

máslo 125 g
sůl 1 špetka
vejce 1 ks
Na náplň
strouhaná z 1 citronu
rum 20 ml
tuzemák
tučný, ve fólii
tučný, ve vaničce
rozinky 100 g
propláchnuté
škrob 1 PL
kukuřičný
sůl 1 špetka

Postup

1

Mouku, máslo, cukr, sůl a vejce rychle zpracujte ručně nebo v robotu.

2

Z těsta vyválejte plát a vyložte jím dortovou formu tak, aby okraj byl cca 4 cm vysoký. Dejte odležet do chladu.

3

Troubu předehřejte na 175 °C.

4

Zakysanou smetanu, cukr, žloutky, citronovou kůru, vanilkový cukr a rum smíchejte s oběma tvarohy.

5

Rozinky smíchejte se škrobem a přidejte do tvarohu.

6

Bílky ušlehejte se solí na pevný sníh. Nejdříve zamíchejte 4 lžíce sněhu do tvarohu, pak zbytek.

7

Tvarohovou náplň rozetřete na těsto a pečte cca 1 hodinu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/6

Komentáře

14.03.2015 23:45

Opravdu vyborny. Jen do tvarohu jsem pridala cukru o dost mene - podle chuti, takze kdo take nema rad prilis sladke...

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...