Tento tvarohový koláč je nejen neuvěřitelně dobrý, ale hlavně vydrží dlouho vláčný. Ovšem kdo by ho vydržel nesníst?
Suroviny
mouka pšeničná hladká
200
g
máslo
125
g
krupicový cukr
75
g
sůl
1
špetka
vejce
1
ks
Na náplň
tvaroh měkký
250
g
tučný, ve fólii
tvaroh měkký
500
g
tučný, ve vaničce
zakysaná smetana
100
g
krupicový cukr
150
g
z jednoho citronu
vanilkový cukr
1
PL
žloutek
3
ks
rum
20
ml
tuzemák
rozinky
100
g
propláchnuté
škrob
1
PL
kukuřičný
bílek
3
ks
sůl
1
špetka
Postup
1
Mouku, máslo, cukr, sůl a vejce rychle zpracujte ručně nebo v robotu.
2
Z těsta vyválejte plát a vyložte jím dortovou formu tak, aby okraj byl cca 4 cm vysoký. Dejte odležet do chladu.
3
Troubu předehřejte na 175 °C.
4
Zakysanou smetanu, cukr, žloutky, citronovou kůru, vanilkový cukr a rum smíchejte s oběma tvarohy.
5
Rozinky smíchejte se škrobem a přidejte do tvarohu.
6
Bílky ušlehejte se solí na pevný sníh. Nejdříve zamíchejte 4 lžíce sněhu do tvarohu, pak zbytek.
7
Tvarohovou náplň rozetřete na těsto a pečte cca 1 hodinu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 14x lahodné tvarohové dezerty(14 receptů)
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů)
- Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů(66 receptů)
Komentáře
14.03.2015 23:45
Opravdu vyborny. Jen do
Opravdu vyborny. Jen do tvarohu jsem pridala cukru o dost mene - podle chuti, takze kdo take nema rad prilis sladke...