Vepřová játra dušená na cibulce

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Vepřová játra dušená na cibulce

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 30 minut

Suroviny

játra vepřová 750 g
cibule 120 g
tuk 60 g
mouka pšeničná hladká 40 g
sůl 15 g
pepř 1 g
mletý, černý
kmín 1 g
voda 0.5 l
1. Játra zbavíme žilek, opláchneme a nakrájíme na větší kousky 2. Na polovině tuku orestujeme na jemno nakrájenou cibuli 3. Do cibule přidáme játra, která za stálého míchání orestujeme 4. Přidáme mletý pepř a kmín, zastříkneme trochou vody a játra dusíme pod pokličkou, za občasného promíchání doměkka 5. Měkká játra vyjmeme a uchováme v teple 6. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé poloviny dávky tuku a z mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání provaříme nejméně 20 minut 7. Omáčku procedíme na játra, znovu krátce podusíme a nakonec osolíme a krátce povaříme.

Obchod Apetit