Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vepřová játra dušená na cibulce

Popis receptu: 
Na kousky pokrájená játra dušená v hustší hnědé omáčce
Autor: Adéla Lenhartová
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    750 g vepřových jater 120 g cibule 60 g tuku 40 g hladké mouky 15 g soli 1 g mletého černého pepře 1 g kmínu 0,5 l vody

Příprava jídla

1. Játra zbavíme žilek, opláchneme a nakrájíme na větší kousky 2. Na polovině tuku orestujeme na jemno nakrájenou cibuli 3. Do cibule přidáme játra, která za stálého míchání orestujeme 4. Přidáme mletý pepř a kmín, zastříkneme trochou vody a játra dusíme pod pokličkou, za občasného promíchání doměkka 5. Měkká játra vyjmeme a uchováme v teple 6. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé poloviny dávky tuku a z mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání provaříme nejméně 20 minut 7. Omáčku procedíme na játra, znovu krátce podusíme a nakonec osolíme a krátce povaříme.
REKLAMA

Přidat komentář