Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová játra dušená na cibulce

Vepřová játra dušená na cibulce

Hodnocení receptu
4.4/5 Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1599 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 52 g
Tuky 81 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřová játra na cibulce jsou jednoduchým receptem na chutný a sytý oběd, který osloví každého milovníka domácí kuchyně. Tento tradiční pokrm není jen prosté jídlo, ale skutečná hostina pro smysly, která zahřeje duši i tělo. Dušená játra na cibulce se ideálně podávají s rýží, která dokonale doplní bohatou chuť omáčky a přinese do jídla patřičnou rovnováhu.

Suroviny

tuk 60 g
cibule 120 g
pepř 1 g
mletý, černý
voda ½ l
sůl 15 g

Postup

1

Játra zbavte žilek, opláchněte a nakrájejte na větší kousky.

2

Na polovině tuku orestujte na jemno nakrájenou cibuli.

3

Do cibule přidejte játra, která za stálého míchání orestujte.

4

Přidejte mletý pepř a kmín, zastříkněte trochou vody a játra duste pod pokličkou, za občasného promíchání doměkka.

5

Měkká játra vyjměte a uchovejte v teple.

6

Šťávu zahustěte světlou zásmažkou připravenou ze zbylé poloviny dávky tuku a mouky. Rozřeďte vodou, rozšlehejte a za občasného promíchání provařte nejméně 20 minut.

7

Omáčku proceďte na játra, znovu krátce provařte a nakonec dosolte.

Foto: Cookipedia.co.uk

Autor: adela.l

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč