Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová játra dušená na cibulce

Vepřová játra dušená na cibulce

Hodnocení receptu
4.4/5 Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1599 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 52 g
Tuky 81 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřová játra na cibulce jsou jednoduchým receptem na chutný a sytý oběd, který osloví každého milovníka domácí kuchyně. Tento tradiční pokrm není jen prosté jídlo, ale skutečná hostina pro smysly, která zahřeje duši i tělo. Dušená játra na cibulce se ideálně podávají s rýží, která dokonale doplní bohatou chuť omáčky a přinese do jídla patřičnou rovnováhu.

Suroviny

tuk 60 g
cibule 120 g
pepř 1 g
mletý, černý
voda ½ l
sůl 15 g

Postup

1

Játra zbavte žilek, opláchněte a nakrájejte na větší kousky.

2

Na polovině tuku orestujte na jemno nakrájenou cibuli.

3

Do cibule přidejte játra, která za stálého míchání orestujte.

4

Přidejte mletý pepř a kmín, zastříkněte trochou vody a játra duste pod pokličkou, za občasného promíchání doměkka.

5

Měkká játra vyjměte a uchovejte v teple.

6

Šťávu zahustěte světlou zásmažkou připravenou ze zbylé poloviny dávky tuku a mouky. Rozřeďte vodou, rozšlehejte a za občasného promíchání provařte nejméně 20 minut.

7

Omáčku proceďte na játra, znovu krátce provařte a nakonec dosolte.

Foto: Cookipedia.co.uk

Autor: adela.l

Apetit magazín