0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová játra dušená na cibulce

Vepřová játra dušená na cibulce

Hodnocení receptu
4.5 / 5. Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1599 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 52 g
Tuky 81 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

játra vepřová 750 g
cibule 120 g
tuk 60 g
mouka pšeničná hladká 40 g
sůl 15 g
pepř 1 g
mletý, černý
kmín 1 g
voda 0.5 l

Postup

1

Játra zbavíme žilek, opláchneme a nakrájíme na větší kousky

2

Na polovině tuku orestujeme na jemno nakrájenou cibuli

3

Do cibule přidáme játra, která za stálého míchání orestujeme

4

Přidáme mletý pepř a kmín, zastříkneme trochou vody a játra dusíme pod pokličkou, za občasného promíchání doměkka

5

Měkká játra vyjmeme a uchováme v teple

6

Šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé poloviny dávky tuku a z mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání provaříme nejméně 20 minut

7

Omáčku procedíme na játra, znovu krátce podusíme a nakonec osolíme a krátce povaříme.

Foto: Cookipedia.co.uk

Autor: adela.l

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit