0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová játra dušená na cibulce

Vepřová játra dušená na cibulce

Hodnocení receptu
4.4/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1599 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 52 g
Tuky 81 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

cibule 120 g
tuk 60 g
mouka pšeničná hladká 40 g
sůl 15 g
pepř 1 g
mletý, černý
kmín 1 g
voda ½ l

Postup

1

Játra zbavíme žilek, opláchneme a nakrájíme na větší kousky

2

Na polovině tuku orestujeme na jemno nakrájenou cibuli

3

Do cibule přidáme játra, která za stálého míchání orestujeme

4

Přidáme mletý pepř a kmín, zastříkneme trochou vody a játra dusíme pod pokličkou, za občasného promíchání doměkka

5

Měkká játra vyjmeme a uchováme v teple

6

Šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé poloviny dávky tuku a z mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání provaříme nejméně 20 minut

7

Omáčku procedíme na játra, znovu krátce podusíme a nakonec osolíme a krátce povaříme.

Foto: Cookipedia.co.uk

Autor: adela.l

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč