Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pošírovaný amur s letní zeleninou

Ryba pošírovaná v ochuceném oleji je opravdová lahůdka. „Druh zeleniny volte podle své chuti, možností a sezony,“ říká šéfkuchař, specialista na ryby Radek Šubrt, jehož receptem jsme se inspirovali.

Vydání: 2011/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10

Ingredience

    • 800 g filetu z amura, očištěného a nakrájeného na porce (viz Něco navíc)
    • 200 ml olivového oleje
    • po snítce citronového tymiánu a rozmarýnu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100 g třešňových rajčat, rozpůlených
    • 100 g lilku, nakrájeného na kostky
    • 1/2 cukety, nakrájené na kostky
    • 2 snítky bazalky, otrhané listy
    • 1 lžíce másla nebo olivového oleje
    • 1 limeta, k podávání

Příprava jídla

Kostky lilku osolte a nechte 15 minut vypotit. Potom je osušte a opečte na lžíci tuku v pánvi. Přidejte cuketu a rajčata a ještě chvíli opékejte. Stáhněte z ohně, vmíchejte bazalku a osolte a opepřete.

2 V hlubší pánvi zahřejte těsně pod bod varu (na 90 °C) olej s bylinkami. Vložte porce amura a pošírujte je asi 5 minut. Vyjměte rybí lopatkou, osolte, opepřete a podávejte se zeleninou a klínky limety.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte celou vykuchanou rybu, seškrabte z ní šupiny, nařízněte ji podél páteře a po obou stranách podél žeber odříz něte filety. Ty pak nakrájejte na porce.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupavá štika s pepřovým dipem

Pstruh plněný hříbky

Kapr v mangoldu s vinnou omáčkou

Candát v solné krustě

Úhoř na víně

Sladkovodní ryby

Recepty se spoustou zeleniny

REKLAMA

Přidat komentář