Amur s cizrnovými bramborami & salsou

Amur s cizrnovými bramborami & salsou

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (4)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1874 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 196 g
Tuky 98 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Amur v mnohém připomíná kapra, ale má pevnější a jemnější maso a méně kostí. Připravit jej můžete stejně jako naši štědrovečerní rybu nebo ochutnejte rybí speciality šéfkuchaře Radka Šubrta. 

Související recepty

Suroviny

4 ks
filet z amura bez kůže, à 200g
oregano 2 snítka
otrhané lístky
česnek 1 stroužek
drcený
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
citron
klínky, k podávání
Na cizrnové brambory
brambory 750 g
varný typB, oloupané, na kostky
máslo 4 PL
jarní cibulka 3 ks
bílá a zelená část, najemno
1 ks
konzerva cizrny scezená, propláchnutá
Na salsu
rýžový ocet 3 PL
olivový olej 1 PL
panenský
sójová omáčka 1 PL
kvalitní, světlá
cibule červená 0.5 ks
nadrobno
rajčata 2 ks
na kostičky
chilli paprička 1 ks
čerstvá, červená, nadrobno
okurka 0.5 ks
na kostičky
paprika žlutá 1 ks
na kostičky
koriandr hrst
nasekané lístky

1 Na cizrnové brambory nejprve uvařte v osolené vodě brambory doměkka. Slijte a na polovině másla je opečte dozlatova. Zvlášť zpěňte bílou část jarní cibulky, přidejte cizrnu, osolte, opepřete a prohřejte. Pak smíchejte spolu s opečenými bramborami a zelenou částí jarní cibulky. Podle chuti dosolte a uchovejte horké.

2 Filety osolte, opepřete, posypte oreganem, potřete česnekem a nechte 20 minut marinovat.

3 Mezitím na salsu připravte zálivku – prošlehejte ocet, olej a sójovou omáčku. Potom ji promíchejte s ostatními přísadami a nechte 10 minut rozležet.

4 V pánvi pak opečte rybu na rozpáleném oleji dozlatova. Podle potřeby ji ještě krátce dopečte v troubě. Podávejte s cizrnovými bramborami a salsou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Obchod Apetit