Amur v mnohém připomíná kapra, ale má pevnější a jemnější maso a méně kostí. Připravit jej můžete stejně jako naši štědrovečerní rybu nebo ochutnejte rybí speciality šéfkuchaře Radka Šubrta.
Suroviny
Postup
Na cizrnové brambory nejprve uvařte v osolené vodě brambory doměkka. Slijte a na polovině másla je opečte dozlatova. Zvlášť zpěňte bílou část jarní cibulky, přidejte cizrnu, osolte, opepřete a prohřejte. Pak smíchejte spolu s opečenými bramborami a zelenou částí jarní cibulky. Podle chuti dosolte a uchovejte horké.
Filety osolte, opepřete, posypte oreganem, potřete česnekem a nechte 20 minut marinovat.
Mezitím na salsu připravte zálivku – prošlehejte ocet, olej a sójovou omáčku. Potom ji promíchejte s ostatními přísadami a nechte 10 minut rozležet.
V pánvi pak opečte rybu na rozpáleném oleji dozlatova. Podle potřeby ji ještě krátce dopečte v troubě. Podávejte s cizrnovými bramborami a salsou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30denní jídelníček na posílení imunity(30 receptů )