0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Amur s cizrnovými bramborami & salsou

Amur s cizrnovými bramborami & salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Amur s cizrnovými bramborami & salsou

3.5 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3961 kcal
Bílkoviny 228 g
Sacharidy 396 g
Tuky 154 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Amur v mnohém připomíná kapra, ale má pevnější a jemnější maso a méně kostí. Připravit jej můžete stejně jako naši štědrovečerní rybu nebo ochutnejte rybí speciality šéfkuchaře Radka Šubrta. 

Suroviny

amur 4 filety
bez kůže, à 200 g
oregano 2 snítka
otrhané lístky
česnek 1 stroužek
drcený
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
citron
klínky, k podávání
Na cizrnové brambory
brambory 750 g
varný typ B, oloupané, na kostky
máslo 4 PL
jarní cibulka 3 ks
bílá a zelená část, najemno
cizrna 1 konzerva
scezená, propláchnutá
Na salsu
rýžový ocet 3 PL
olivový olej panenský 1 PL
sójová omáčka 1 PL
kvalitní, světlá
cibule červená ½ ks
nadrobno
rajče 2 ks
na kostičky
chilli paprička 1 ks
čerstvá, červená, nadrobno
okurka ½ ks
na kostičky
paprika žlutá 1 ks
na kostičky
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekané lístky

1 Na cizrnové brambory nejprve uvařte v osolené vodě brambory doměkka. Slijte a na polovině másla je opečte dozlatova. Zvlášť zpěňte bílou část jarní cibulky, přidejte cizrnu, osolte, opepřete a prohřejte. Pak smíchejte spolu s opečenými bramborami a zelenou částí jarní cibulky. Podle chuti dosolte a uchovejte horké.

2 Filety osolte, opepřete, posypte oreganem, potřete česnekem a nechte 20 minut marinovat.

3 Mezitím na salsu připravte zálivku – prošlehejte ocet, olej a sójovou omáčku. Potom ji promíchejte s ostatními přísadami a nechte 10 minut rozležet.

4 V pánvi pak opečte rybu na rozpáleném oleji dozlatova. Podle potřeby ji ještě krátce dopečte v troubě. Podávejte s cizrnovými bramborami a salsou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč