Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Amur s cizrnovými bramborami & salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3961 kcal
Bílkoviny 228 g
Sacharidy 396 g
Tuky 154 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Amur v mnohém připomíná kapra, ale má pevnější a jemnější maso a méně kostí. Připravit jej můžete stejně jako naši štědrovečerní rybu nebo ochutnejte rybí speciality šéfkuchaře Radka Šubrta. 

Suroviny

amur 4 filety
bez kůže, à 200 g
oregano 2 snítka
otrhané lístky
česnek 1 stroužek
drcený
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
klínky, k podávání
Na cizrnové brambory
varný typ B, oloupané, na kostky
jarní cibulka 3 ks
bílá a zelená část, najemno
cizrna 1 konzerva
scezená, propláchnutá
Na salsu
rýžový ocet 3 PL
olivový olej panenský 1 PL
sójová omáčka 1 PL
kvalitní, světlá
nadrobno
na kostičky
čerstvá, červená, nadrobno
okurka ½ ks
na kostičky
na kostičky
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekané lístky

Postup

1

Na cizrnové brambory nejprve uvařte v osolené vodě brambory doměkka. Slijte a na polovině másla je opečte dozlatova. Zvlášť zpěňte bílou část jarní cibulky, přidejte cizrnu, osolte, opepřete a prohřejte. Pak smíchejte spolu s opečenými bramborami a zelenou částí jarní cibulky. Podle chuti dosolte a uchovejte horké.

2

Filety osolte, opepřete, posypte oreganem, potřete česnekem a nechte 20 minut marinovat.

3

Mezitím na salsu připravte zálivku – prošlehejte ocet, olej a sójovou omáčku. Potom ji promíchejte s ostatními přísadami a nechte 10 minut rozležet.

4

V pánvi pak opečte rybu na rozpáleném oleji dozlatova. Podle potřeby ji ještě krátce dopečte v troubě. Podávejte s cizrnovými bramborami a salsou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3