Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Čokoládové bezlepkové suflé

Popis receptu: 
Když se proti Vám spikne půlka světa, tak je potřeba se vyzbrojit. Nebo se na ten svět vykašlat, a udělat si radost čokoládovou dobrotou. Já vím, odevzdat se návalu chutě na čokoládu není řešením, ale občas si to naše ženská duše zaslouží.
Autor: Beáta Vörösová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    50 g holandského kakaa 2 lžíce kokosového tuku 4 lžíce medu vanilkové aroma 4 žloutky 4 bílky sůl 20 g namletých neloupaných mandlí máslo do formy

Příprava jídla

Kakao, kokosový tuk a jednu lžíci medu ohřejeme nad vodní lázní. Přidáme vanilkové aroma. Krém odložíme bokem, může se stát, že se vytvoří hrudky, nepanikaříme, o nic nejde. Žloutky, sůl, 3 lžíce medu našleháme. Přidáme kakaovou hmotu. Vznikne krásný hustý lesklý čokoládový krém. Hmmm, už teď je vidět, že se máme na co téšit. Přidáme najemno namleté mandle. Opravdu jenom 20 g, není to chyba v textu! Našleháme bílý sníh z bílků a opatrně přimícháme do čokoládového krému. Suflé se obvykle vkládá do malých keramických forem, ale teď jsem zvolila jednodužší řešení: malou dortovou formu o průměru 14 cm. Na spodek vykrojíme pečící papír, boky natřeme máslem. Vložíme do trouby na cca 150 stupňů na 20-30 minut. Vnitřek by měl zůstat lepkavý, krémový. Lehkost a hebkost tohoto zákusku pohladí nejen utrápenou duši ale okouzlí i hosty. Pokud budete chtít na příštím rodinném obědu překvapit své milované, úspěch je zaručený.
REKLAMA

Přidat komentář