Suroviny
kakao holandského typu
50
g
kokosový olej
2
PL
med
4
PL
vanilkový extrakt
žloutek
4
ks
bílek
4
ks
sůl
mandle
20
g
namleté, neloupané
máslo
do formy
Kakao, kokosový tuk a jednu lžíci medu ohřejeme nad vodní lázní. Přidáme vanilkové aroma. Krém odložíme bokem, může se stát, že se vytvoří hrudky, nepanikaříme, o nic nejde.
Žloutky, sůl, 3 lžíce medu našleháme. Přidáme kakaovou hmotu. Vznikne krásný hustý lesklý čokoládový krém. Hmmm, už teď je vidět, že se máme na co téšit. Přidáme najemno namleté mandle. Opravdu jenom 20 g, není to chyba v textu! Našleháme bílý sníh z bílků a opatrně přimícháme do čokoládového krému.
Suflé se obvykle vkládá do malých keramických forem, ale teď jsem zvolila jednodužší řešení: malou dortovou formu o průměru 14 cm. Na spodek vykrojíme pečící papír, boky natřeme máslem. Vložíme do trouby na cca 150 stupňů na 20-30 minut. Vnitřek by měl zůstat lepkavý, krémový. Lehkost a hebkost tohoto zákusku pohladí nejen utrápenou duši ale okouzlí i hosty. Pokud budete chtít na příštím rodinném obědu překvapit své milované, úspěch je zaručený.