Francouzský ztracený chléb je nenápadná delikatesa. Nechte se svést jejím šarmem!
Suroviny
smetana na vaření
250
ml
či plnotučné mléko
vejce
4
ks
velká
krupicový cukr
3
PL
lze nahradit medem / javorovým sirupem
vanilkový extrakt
pár kapek
muškátový oříšek
špetka
strouhaný
chleba bílý
8
plátků
silných asi 2 cm
máslo
4
PL
olej
4
PL
moučkový cukr
2
PL
se skořicí, na posypání
1 Smetanu, vejce, cukr, vanilkový extrakt a muškátový oříšek prošlehejte v misce. Namočte plátky do směsi chleba a nechte nasáknout.
2 Opečte je na silnostěnné pánvi ve směsi másla a oleje a nechte na vrstvě ubrousků či kuchyňského papíru odsát přebytečný tuk.
3 Posypte skořicovým cukrem a podávejte, případně doplněné medem nebo sirupem k zakápnutí.