Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pain perdu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.8/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2210 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 84 g
Tuky 181 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Francouzský ztracený chléb je nenápadná delikatesa. Nechte se svést jejím šarmem!

Suroviny

či plnotučné mléko
vejce 4 ks
velká
lze nahradit medem / javorovým sirupem
vanilkový extrakt
pár kapek
strouhaný
chleba bílý 8 plátků
silných asi 2 cm
olej 4 PL
se skořicí, na posypání

Postup

1

Smetanu, vejce, cukr, vanilkový extrakt a muškátový oříšek prošlehejte v misce. Namočte plátky do směsi chleba a nechte nasáknout.

2

Opečte je na silnostěnné pánvi ve směsi másla a oleje a nechte na vrstvě ubrousků či kuchyňského papíru odsát přebytečný tuk.

3

Posypte skořicovým cukrem a podávejte, případně doplněné medem nebo sirupem k zakápnutí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...