Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 25
Do hodiny Snadné Na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3543 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 323 g
Tuky 180 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Totálně jednoduchý a perfektní. Tvarohový koláč s rozinkami a rozmarýnem svou vůně připomene staré časy, ale pozor - při současném zájmu o "středozemní" byliny je zároveň vysloveně moderní! 

Suroviny

s vyšším obsahem tuku, může být i smetanový
máslo 120 g
chladné
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
vejce 1 ks
na potření koláče
Na náplň
tučný nebo polotučný
vanilkový extrakt ½ ČL
rozmarýn 2 snítky

Postup

1

Na vál prosijte mouku spolu s práškem do pečiva. Uprostřed vytvořte důlek, vlijte do něj jogurt a přidejte máslo nakrájené na kousky. Zpracujte vláčné těsto a vymačkejte ho do koláčové formy o průměru 22 cm. Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.

2

Tvaroh prošlehejte, oslaďte a poté do něj vmíchejte žloutky a vanilkový extrakt. Připravenou náplň smíchejte s rozinkami (šťavnatější jsou ty zlaté), stejnoměrně rozetřete na těsto a ozdobte jehličkovitými lístky rozmarýnu. Okraje koláče potřete rozšlehaným vajíčkem. Vložte do vyhřáté trouby a pečte asi půl hodiny, až je těsto krásně zlaté a povrch moučníku zpevní. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Apetit magazín