Nalaďte se na veselou notu s pořádně opilým dezertem.
Suroviny
Postup
Švestky namočte přes noc do armagnacu. Oddělte žloutky a bílky. Žloutky s cukrem šlehejte asi 3 minuty, až směs zesvětlá a začne houstnout. Jemně do nich vpravte kakao. Z bílků ušlehejte sníh, až se tvoří špičky, ale ještě není zcela tuhý. Opatrně ho postupně obracením zamíchejte do žloutkové směsi tak, abyste nepřišli o žádný vešlehaný vzduch. Rozdělte těsto do dvou dortových forem o průměru 20 cm a pečte v troubě předehřáté na 180 °C patnáct minut, až těsto uprostřed vyběhne a bude lehce pružné. Vyjměte ho a nelekněte se, že skoro hned spadne. Nechte korpusy vychladnout ve formě a pak jemně vyklopte.
Na náplň si dejte stranou deset až dvanáct nejhezčích švestek. Zbylé švestky i s armagnacem, v němž se máčely, rozmixujte. Přimíchejte smetanu.
Jeden plát korpusu opatrně přeneste na servírovací talíř. Stejnoměrně pokryjte švestkovým pyré a přiklopte druhým plátem korpusu.
Nad horkou vodní lázní rozpusťte v kovové míse čokoládu, trvá to asi 5 minut. Sejměte a míchejte další asi 3 minuty. Nyní ve směsi obalte odložené celé švestky a dejte na pečicí papír ztuhnout. Do zbylé čokoládové směsi zamíchejte smetanu a rozetřete na dort. Ozdobte švestkami a uchovejte v chladničce zakryté potravinovou fólií až do doby podávání.