Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 30 minut

Suroviny

patison 1 ks
velký, lze nahradit 2 malými kusy
dýně 1 ks
hokaido
sýr 250 g
rajčata 1 kg
bazalka
dobromysl
olej
ochucený
olivový olej
sůl
paprika sladká
mletá
Nejprve je nutné nakrájet patizon na plátky a odkrojit kůru, pak vykrojit jadřinec a patizon naskládat na dno plechu s vysokým okrajem, na který jsme nejprve dali olivový olej. Mezery po jadřincích se vyplní jiným patizonem. Celou vrstvuje pak nutné posypat sladkou paprikou. Na patizon přijde vrstva rajčat krájených na kolečka, osolených, posypaných čestvou bazalkou a dobromyslí a nakonec pokapaných na mnoha místech ochuceným olivovým olejem. Na rajčata pak přijde vrstva sýra nakrájeného najemné plátky. Následují kůry zbavené plátky hokaida, které je nutné polít olivovým olejem a nakonec opět rajčata s bazalkou, dobromyslí, jemně osolená a opět poolejovaná olejem olivovým obyčejným. Vše se dá do trouby a peče asi při 180*c1/2-3/4 hodinky. Jídlo je výborné s bramborem, který je jemně omaštěný máslem, nebo s bílým chlebem.

Obchod Apetit