Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zapečený patizon a hokkaido

Popis receptu: 
Neočekávaně skvělé jídlo! A úplně jednoduché. Chutná skvěle i s obyčejným oliváčem, směsí sýra "co bylo v lednici" a sušeným oreganem a bazelkou.A jen jednou vrstvou rajčat. Prostě i když to odrbete.
Autor: Radka Martínková
Hodnocení:
104 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    1 velký nebo 2 malé patizony půl dýně hokaido- konstantní velikost :-) asi 250g tvrdého sýra asi kilo rajčat Bazalka,dobromysl, ochucený olej, olivový olej, sůl, paprika sladká

Příprava jídla

Nejprve je nutné nakrájet patizon na plátky a odkrojit kůru, pak vykrojit jadřinec a patizon naskládat na dno plechu s vysokým okrajem, na který jsme nejprve dali olivový olej. Mezery po jadřincích se vyplní jiným patizonem. Celou vrstvuje pak nutné posypat sladkou paprikou. Na patizon přijde vrstva rajčat krájených na kolečka, osolených, posypaných čestvou bazalkou a dobromyslí a nakonec pokapaných na mnoha místech ochuceným olivovým olejem. Na rajčata pak přijde vrstva sýra nakrájeného najemné plátky. Následují kůry zbavené plátky hokaida, které je nutné polít olivovým olejem a nakonec opět rajčata s bazalkou, dobromyslí, jemně osolená a opět poolejovaná olejem olivovým obyčejným. Vše se dá do trouby a peče asi při 180*c1/2-3/4 hodinky. Jídlo je výborné s bramborem, který je jemně omaštěný máslem, nebo s bílým chlebem.
REKLAMA

Přidat komentář