Bochánky s brokolicí a mortadellou

Bochánky s brokolicí a mortadellou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1447 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 117 g
Tuky 71 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Pizza jako štrúdl

Suroviny

brokolice 300 g
drobné růžičky
100 g
mortadella lze nahradit jiným měkkým salámem, na nudličky
gouda 200 g
lze nahradit ementálem, strouhaný
zakysaná smetana 4 PL
hustá, (skvělá je Chef de créme)
pažitka 2 ČL
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
těsto na pizzu 2
chlazené
vejce
na potření
1 Uvařte brokolici na páře, aby byla pevná na skus. Promíchejte ji s mortadellou, sýrem, smetanou a pažitkou. Osolte a opepřete.

2 Troubu předehřejte na 200 °C. Náplň naneste na těsto, přehněte ho a spojte, aby vznikla kapsa, potřete ji rozšlehaným vejcem a upečte dozlatova; trvá to asi 15 minut.

Zkuste ještě tohle: Bochánky s paprikou a salámem


V pánvi na 2 lžících olivového oleje opékejte asi 5 minut 1 cibuli a 2 žluté papriky, nakrájené na nudličky, spolu se 100 g kvalitního suchého salámu, nakrájeného na plátky (italský salame milano, napoli nebo třeba herkules či uherák). Odstavte, přidejte hrst zelených oliv a nechte vychladnout. Vmíchejte 150 g mozzarelly nakrájené na kostičky. Troubu předehřejte na 200 °C. Vytvořte z těsta na pizzu kapsy s náplní, potřete těsto rozšlehaným vejcem a pečte dozlatova asi 15 minut

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit