Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bochánky s brokolicí a mortadellou

Bochánky s brokolicí a mortadellou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bochánky s brokolicí a mortadellou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1914 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 117 g
Tuky 113 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pizza jako štrúdl

Suroviny

drobné růžičky
salám 100 g
mortadella, lze nahradit jiným měkkým salámem, na nudličky
gouda 200 g
lze nahradit ementálem, strouhaný
hustá, (skvělá je Chef de créme)
pažitka 2 ČL
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
chlazené
na potření

Postup

1

Uvařte brokolici na páře, aby byla pevná na skus. Promíchejte ji s mortadellou, sýrem, smetanou a pažitkou. Osolte a opepřete.

2

Troubu předehřejte na 200 °C. Náplň naneste na těsto, přehněte ho a spojte, aby vznikla kapsa, potřete ji rozšlehaným vejcem a upečte dozlatova; trvá to asi 15 minut.

Zkuste ještě tohle: Bochánky s paprikou a salámem


V pánvi na 2 lžících olivového oleje opékejte asi 5 minut 1 cibuli a 2 žluté papriky, nakrájené na nudličky, spolu se 100 g kvalitního suchého salámu, nakrájeného na plátky (italský salame milano, napoli nebo třeba herkules či uherák). Odstavte, přidejte hrst zelených oliv a nechte vychladnout. Vmíchejte 150 g mozzarelly nakrájené na kostičky. Troubu předehřejte na 200 °C. Vytvořte z těsta na pizzu kapsy s náplní, potřete těsto rozšlehaným vejcem a pečte dozlatova asi 15 minut.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč