Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bochánky s brokolicí a mortadellou
Bochánky s brokolicí a mortadellou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bochánky s brokolicí a mortadellou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1914 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 117 g
Tuky 113 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pizza jako štrúdl

Suroviny

drobné růžičky
salám 100 g
mortadella, lze nahradit jiným měkkým salámem, na nudličky
gouda 200 g
lze nahradit ementálem, strouhaný
hustá, (skvělá je Chef de créme)
pažitka 2 ČL
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
chlazené
na potření

Postup

1

Uvařte brokolici na páře, aby byla pevná na skus. Promíchejte ji s mortadellou, sýrem, smetanou a pažitkou. Osolte a opepřete.

2

Troubu předehřejte na 200 °C. Náplň naneste na těsto, přehněte ho a spojte, aby vznikla kapsa, potřete ji rozšlehaným vejcem a upečte dozlatova; trvá to asi 15 minut.

Zkuste ještě tohle: Bochánky s paprikou a salámem


V pánvi na 2 lžících olivového oleje opékejte asi 5 minut 1 cibuli a 2 žluté papriky, nakrájené na nudličky, spolu se 100 g kvalitního suchého salámu, nakrájeného na plátky (italský salame milano, napoli nebo třeba herkules či uherák). Odstavte, přidejte hrst zelených oliv a nechte vychladnout. Vmíchejte 150 g mozzarelly nakrájené na kostičky. Troubu předehřejte na 200 °C. Vytvořte z těsta na pizzu kapsy s náplní, potřete těsto rozšlehaným vejcem a pečte dozlatova asi 15 minut.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...