Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Peciválky

Popis receptu: 
Tento recept je můj oblíbený z období mého dětství, dělala nám ho maminka jako sladký oběd (vedle palačinek, žemlovky či rýžového nákypu). Bude chutnat všem, kteří mají rádi sladká jídla a mák. (Pro ty, kteří nemají rádi povidlí: já sama jej nejím, ale v tomhle jídle mi nevadí, tak to zkuste.) My jsme se sestrou peciválky většinou jedly přímo hrnce pomocí vidliček. Dobrou chuť!
Autor: Veronika Pavlíková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Těsto: 500 g polohrubé mouky; 3 vařené brambory, nastrouhané; 1 kostka kvasnic; 1 celé vejce; trochu soli. "Omáčka": mák; cukr; rozpuštěné máslo; (povidlí).

Příprava jídla

Těsto vypracujte v míse a nechejte vykynout. Poté jej rozpracuje na vále rukama v placku, ze které pomocí skleničky (nejlépe decilitrové, tj. menší) vypichujte bochánky. Tyto bochánky následně upečte na suchém plechu (horkovzdušná trouba - 200 stupňů) dozlatova. Upečené bochánky dejte do kastrolu a přelijte vařící vodou. Ihned sceďte a nechejte pod pokličkou chvíli změknout. Poté k nim do kastrolu přidejte cukr, mák, rozpuštěné máslo a můžete i povidlí, pokud jej máte rádi (rozředěné trochou teplé vody). Promíchejte a nechte si chutnat.
REKLAMA

Přidat komentář