Knedlíčky křehké a lehké jako vánek rozdají u vašeho stolu spoustu radosti.
Postup
V hrnci svařte 200 ml mléka se 75 g másla. Za stálého míchání vsypte 90 g krupice a míchejte, dokud se na dně hrnce nevytvoří bílý povlak. Hmotu přendejte do mísy, nechte 10 minut stát.
Prošlehejte 1 vejce a 1 žloutek a spolu s 50 g najemno nasekaných vlašských ořechů je zapracujte do hmoty. Těsto lehce osolte a opepřete. Nechte hodinu přikryté v lednici.
Pak z těsta udělejte 16 knedlíčků a vložte je do vroucí osolené vody a vařte, dokud nevyplavou. V tento okamžik jeden vyndejte, rozkrojte, a pokud je uvařený, vyndejte i ostatní. V opačném případě ještě chvíli povařte.
Podávejte s ostružinami krátce povařenými s přírodním cukrem, případně i s máslem zpěněným s nasekanými vlašskými ořechy a strouhankou.
Komentáře
Anonym
09.06.2009 18:48
krupice
Katarina Hutnikova
31.01.2020 01:05
Ja som ich robila s detskou
Ja som ich robila s detskou krupicou, podarili sa.
Anonym
16.06.2009 21:33
Nepodařilo se
Katarina Hutnikova
31.01.2020 01:11
Asi to uz nie je velmi
Asi to uz nie je velmi aktualne, ale v recepte je vsetko, len uvarene su uz chvilku po vyplavani. Treba skusit. Cesto sa sprava podobne ako u krupicovych halusiek. Doba 15 min je uplne nerealisticka, kedze sa vari uz iba vajicko, krupica sa uvarila odpalovanim. Knedlicky su velmi krehke a pritvrdnu az ked trochu vyschnu a vychladia sa. Preto s nimi treba narabat opatrne, inak sa rozbiju pri vyberani. Osvedcilo sa mi vyberat ich v malych mnozstvach malym sitkom.
Maju maslovu chut a jemnucku konzistenciu, a hodia sa s kyslim ovocim.
Martina Kojzarová
31.01.2020 12:34
Dobrý den, paní Hutnikova a
Dobrý den, paní Hutnikova a pane Vlčku,
moc oběma děkujeme za upornění za chybný údaj. Knedlíčky se skutečně mají vařit do vyplavání. Údaj už jsme upravili.
Moc děkujeme a přejeme krásný den,
redakce Apetitu