Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ořechové knedlíčky s ostružinami
Ořechové knedlíčky s ostružinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ořechové knedlíčky s ostružinami

3.7/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Snadné 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1831 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 88 g
Tuky 141 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Knedlíčky křehké a lehké jako vánek rozdají u vašeho stolu spoustu radosti.

Suroviny

mléko 200 ml
vejce 1 ks
najemno nasekané + další k podávání
sůl
pepř
krátce povařené s cukrem
zpěněné s nasekanými ořechy a strouhankou, k podávání
strouhanka
k podávání

Postup

1

V hrnci svařte 200 ml mléka se 75 g másla. Za stálého míchání vsypte 90 g krupice a míchejte, dokud se na dně hrnce nevytvoří bílý povlak. Hmotu přendejte do mísy, nechte 10 minut stát.

2

Prošlehejte 1 vejce a 1 žloutek a spolu s 50 g najemno nasekaných vlašských ořechů je zapracujte do hmoty. Těsto lehce osolte a opepřete. Nechte hodinu přikryté v lednici.

3

Pak z těsta udělejte 16 knedlíčků a vložte je do vroucí osolené vody a vařte, dokud nevyplavou. V tento okamžik jeden vyndejte, rozkrojte, a pokud je uvařený, vyndejte i ostatní. V opačném případě ještě chvíli povařte.

4

Podávejte s ostružinami krátce povařenými s přírodním cukrem, případně i s máslem zpěněným s nasekanými vlašskými ořechy a strouhankou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

16.06.2009 21:33
Zkoušeli jste někdo tento recept, nám se to strašně rozvařilo a nebylo to tam ani 15min., jestli tam třeba něco nechybí?
31.01.2020 01:11

Asi to uz nie je velmi aktualne, ale v recepte je vsetko, len uvarene su uz chvilku po vyplavani. Treba skusit. Cesto sa sprava podobne ako u krupicovych halusiek. Doba 15 min je uplne nerealisticka, kedze sa vari uz iba vajicko, krupica sa uvarila odpalovanim. Knedlicky su velmi krehke a pritvrdnu az ked trochu vyschnu a vychladia sa. Preto s nimi treba narabat opatrne, inak sa rozbiju pri vyberani. Osvedcilo sa mi vyberat ich v malych mnozstvach malym sitkom.

Maju maslovu chut a jemnucku konzistenciu, a hodia sa s kyslim ovocim.

31.01.2020 12:34

Dobrý den, paní Hutnikova a pane Vlčku,
moc oběma děkujeme za upornění za chybný údaj. Knedlíčky se skutečně mají vařit do vyplavání. Údaj už jsme upravili.

Moc děkujeme a přejeme krásný den,
redakce Apetitu

09.06.2009 18:48
chtěla jsem se zeptat,jestli to je dětská krupice,nebo krupice (mouka).děkuji
31.01.2020 01:05

Ja som ich robila s detskou krupicou, podarili sa.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...