0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ořechové knedlíčky s ostružinami

Ořechové knedlíčky s ostružinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ořechové knedlíčky s ostružinami

3.6/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Snadné 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1831 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 88 g
Tuky 141 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Knedlíčky křehké a lehké jako vánek rozdají u vašeho stolu spoustu radosti.

Suroviny

mléko 200 ml
máslo 75 g
vejce 1 ks
žloutek 1 ks
vlašské ořechy 50 g
najemno nasekané + další k podávání
sůl
pepř
krátce povařené s cukrem
máslo
zpěněné s nasekanými ořechy a strouhankou, k podávání
strouhanka
k podávání

Postup

1

V hrnci svařte 200 ml mléka se 75 g másla. Za stálého míchání vsypte 90 g krupice a míchejte, dokud se na dně hrnce nevytvoří bílý povlak. Hmotu přendejte do mísy, nechte 10 minut stát.

2

Prošlehejte 1 vejce a 1 žloutek a spolu s 50 g najemno nasekaných vlašských ořechů je zapracujte do hmoty. Těsto lehce osolte a opepřete. Nechte hodinu přikryté v lednici.

3

Pak z těsta udělejte 16 knedlíčků a vložte je do vroucí osolené vody a vařte, dokud nevyplavou. V tento okamžik jeden vyndejte, rozkrojte, a pokud je uvařený, vyndejte i ostatní. V opačném případě ještě chvíli povařte.

4

Podávejte s ostružinami krátce povařenými s přírodním cukrem, případně i s máslem zpěněným s nasekanými vlašskými ořechy a strouhankou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

Anonym

chtěla jsem se zeptat,jestli to je dětská krupice,nebo krupice (mouka).děkuji

Katarina Hutnikova

Ja som ich robila s detskou krupicou, podarili sa.

Anonym

Zkoušeli jste někdo tento recept, nám se to strašně rozvařilo a nebylo to tam ani 15min., jestli tam třeba něco nechybí?

Katarina Hutnikova

Asi to uz nie je velmi aktualne, ale v recepte je vsetko, len uvarene su uz chvilku po vyplavani. Treba skusit. Cesto sa sprava podobne ako u krupicovych halusiek. Doba 15 min je uplne nerealisticka, kedze sa vari uz iba vajicko, krupica sa uvarila odpalovanim. Knedlicky su velmi krehke a pritvrdnu az ked trochu vyschnu a vychladia sa. Preto s nimi treba narabat opatrne, inak sa rozbiju pri vyberani. Osvedcilo sa mi vyberat ich v malych mnozstvach malym sitkom.

Maju maslovu chut a jemnucku konzistenciu, a hodia sa s kyslim ovocim.

Martina Kojzarová

Dobrý den, paní Hutnikova a pane Vlčku,
moc oběma děkujeme za upornění za chybný údaj. Knedlíčky se skutečně mají vařit do vyplavání. Údaj už jsme upravili.

Moc děkujeme a přejeme krásný den,
redakce Apetitu

Apetit magazín

Škola vaření: Jak grilovat kuře – díl 1.
  • Zajímavosti

Škola vaření: Jak grilovat kuře – díl 1.

Pokud se nechcete spokojit s grilováním klobásek a hotových směsí ze supermarketu, máme pro vás rady, jak připravit doma skvělé grilované maso, od naporcování, přes marinování a grilování až po závěrečné doladění domácím dipem či omáčkou....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč