Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ořechové knedlíčky s ostružinami
Ořechové knedlíčky s ostružinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ořechové knedlíčky s ostružinami

3.7/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Snadné 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1831 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 88 g
Tuky 141 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Knedlíčky křehké a lehké jako vánek rozdají u vašeho stolu spoustu radosti.

Suroviny

mléko 200 ml
vejce 1 ks
najemno nasekané + další k podávání
sůl
pepř
krátce povařené s cukrem
zpěněné s nasekanými ořechy a strouhankou, k podávání
strouhanka
k podávání

Postup

1

V hrnci svařte 200 ml mléka se 75 g másla. Za stálého míchání vsypte 90 g krupice a míchejte, dokud se na dně hrnce nevytvoří bílý povlak. Hmotu přendejte do mísy, nechte 10 minut stát.

2

Prošlehejte 1 vejce a 1 žloutek a spolu s 50 g najemno nasekaných vlašských ořechů je zapracujte do hmoty. Těsto lehce osolte a opepřete. Nechte hodinu přikryté v lednici.

3

Pak z těsta udělejte 16 knedlíčků a vložte je do vroucí osolené vody a vařte, dokud nevyplavou. V tento okamžik jeden vyndejte, rozkrojte, a pokud je uvařený, vyndejte i ostatní. V opačném případě ještě chvíli povařte.

4

Podávejte s ostružinami krátce povařenými s přírodním cukrem, případně i s máslem zpěněným s nasekanými vlašskými ořechy a strouhankou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

16.06.2009 21:33
Zkoušeli jste někdo tento recept, nám se to strašně rozvařilo a nebylo to tam ani 15min., jestli tam třeba něco nechybí?
31.01.2020 01:11

Asi to uz nie je velmi aktualne, ale v recepte je vsetko, len uvarene su uz chvilku po vyplavani. Treba skusit. Cesto sa sprava podobne ako u krupicovych halusiek. Doba 15 min je uplne nerealisticka, kedze sa vari uz iba vajicko, krupica sa uvarila odpalovanim. Knedlicky su velmi krehke a pritvrdnu az ked trochu vyschnu a vychladia sa. Preto s nimi treba narabat opatrne, inak sa rozbiju pri vyberani. Osvedcilo sa mi vyberat ich v malych mnozstvach malym sitkom.

Maju maslovu chut a jemnucku konzistenciu, a hodia sa s kyslim ovocim.

31.01.2020 12:34

Dobrý den, paní Hutnikova a pane Vlčku,
moc oběma děkujeme za upornění za chybný údaj. Knedlíčky se skutečně mají vařit do vyplavání. Údaj už jsme upravili.

Moc děkujeme a přejeme krásný den,
redakce Apetitu

09.06.2009 18:48
chtěla jsem se zeptat,jestli to je dětská krupice,nebo krupice (mouka).děkuji
31.01.2020 01:05

Ja som ich robila s detskou krupicou, podarili sa.

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč