Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Velikonoční bábovka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné Na 1 bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6267 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 602 g
Tuky 342 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace vaječného likéru, máku a červeného rybízu je možná překvapivá, ale naprosto skvělá. V redakci se po půvabně vzorované bábovce jenom zaprášilo!

Suroviny

vejce 5 ks
o pokojové teplotě
rostlinný olej 250 ml
mouka špaldová hladká 300 g
lze použít pšeničnou
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
sůl 1 špetka
nastrouhaná z 1 citronu
vaječný likér 250 ml
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
v sezoně čerstvý – zbavený stopek, mimo sezonu mražený a před použitím rozmražený a dobře okapaný
mák mletý 80 g
Na dokončení
malinový sirup
nebo džus a voda na polevu
mini, na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 190 °C.

2

Vejce vyšlehejte spolu s cukrem a olejem do nadýchané pěny. Mouku přesejte spolu s práškem do pečiva a solí přes jemné síto a vmíchejte citronovou kůru. Moučnou směs a vaječný likér poté stěrkou opatrně po částech zapracujte do vaječné pěny.

3

Formu na bábovku pečlivě vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

4

Polovinu připraveného těsta vlijte do formy a rovnoměrně ji posypte polovinou rybízu. Do druhé poloviny těsta opatrně vmíchejte mletý mák. Makové těsto rovnoměrně lžící navrstvěte do formy na světlé těsto, posypte zbylým rybízem a stěrkou ho lehce vtlačte do těsta.

5

Pečte 15 minut, poté teplotu snižte na 180°C a pečte ještě asi 45 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu bábovky nevyjde ven beze stop syrového těsta. Nechte 15 minut chladnout ve formě, poté vyklopte na talíř a nechte zcela vychladnout.

6

Z moučkového cukru, trochy sirupu nebo džusu a kapky vody umíchejte hladkou polevu a polijte jí bábovku. Ozdobte velikonočními vajíčky a nechte zaschnout.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč