Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pálivý salát s hovězím masem

Salát je opravdu neobvyklý. Kdo nemusí klíčky, může místo nich klidně použít jinou zeleninu – třeba kapii.
Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Salát

Ingredience

    • 250 g rýžových nudlí (nejlépe středně široké)
    • 700 g pečeného rostbífu nebo hovězího masa na způsob šunky, nakrájeného
    • na tenké plátky
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce dijonské hořčice
    • 2 lžíce bílého vinného octa
    • 1 (nebo 2, podle míry ,otužilosti‘) velkou čerstvou chilli papričku, bez semínek
    • a nakrájenou na dlouhé nudličky
    • 300 g klíčků (sójové, fazolky mungo nebo směs)
    • hrst lístků čerstvého koriandru, jemně nasekaných
    • hrst čerstvých bazalkových lístků, nasekaných nebo natrhaných na kousky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Rýžové nudle připravte tak, jak doporučuje návod na obalu – některé se nemusejí vařit. Pak je sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte pořádně odkapat.

2. Přichystejte zálivku: olivový olej, dijonskou hořčici a vinný ocet v míse důkladně prošlehejte vidličkou. Vsypte proužky chilli papričky, většinu klíčků i bylinky a pečlivě promíchejte. Ochutnejte, případně osolte a podle chuti opepřete.

3. Plátky masa nakrájejte na proužky. Dvě třetiny rostbífu dejte do mísy k zálivce. Promíchejte, aby se všechny chuti náležitě spojily. Nudle rozdělte do čtyř misek, zalijte zálivkou a salát ozdobte zbývajícími masovými proužky a klíčky.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.12

Přidat komentář