0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pálivý salát s hovězím masem

Pálivý salát s hovězím masem
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:

Pálivý salát s hovězím masem

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2919 kcal
Bílkoviny 193 g
Sacharidy 282 g
Tuky 105 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát je opravdu neobvyklý. Kdo nemusí klíčky, může místo nich klidně použít jinou zeleninu – třeba kapii.

Suroviny

nudle rýžové 250 g
nejlépe středně široké
hovězí maso 700 g
pečený rostbíf lze nahradit hovězím masem na způsob šunky, nakrájeným na tenké plátky
olivový olej 3 PL
hořčice dijonská 2 PL
vinný ocet bílý 2 PL
chilli paprička 1 ks
velká čerstvá, podle chuti, bez semínek, nakrájených na dlouhé nudličky
klíčky 300 g
sojové, mungo nebo směs
bazalka hrst
čerstvá, nasekané nebo natrhané na kousky
koriandr
jemně nasekaný
sůl
pepř

1 Rýžové nudle připravte tak, jak doporučuje návod na obalu – některé se nemusejí vařit. Pak je sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte pořádně odkapat.

2 Přichystejte zálivku: olivový olej, dijonskou hořčici a vinný ocet v míse důkladně prošlehejte vidličkou. Vsypte proužky chilli papričky, většinu klíčků i bylinky a pečlivě promíchejte. Ochutnejte, případně osolte a podle chuti opepřete.

3 Plátky masa nakrájejte na proužky. Dvě třetiny rostbífu dejte do mísy k zálivce. Promíchejte, aby se všechny chuti náležitě spojily. Nudle rozdělte do čtyř misek, zalijte zálivkou a salát ozdobte zbývajícími masovými proužky a klíčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

Obchod Apetit