Pálivý salát s hovězím masem

Pálivý salát s hovězím masem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1510 kcal
Bílkoviny 22 g
Cukr 228 g
Tuky 49 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Salát je opravdu neobvyklý. Kdo nemusí klíčky, může místo nich klidně použít jinou zeleninu – třeba kapii.

Suroviny

nudle rýžové 250 g
nejlépe středně široké
700 g
pečený rostbíf lze nahradit hovězím masem na způsob šunky, nakrájeným na tenké plátky
olivový olej 3 PL
hořčice dijonská 2 PL
vinný ocet bílý 2 PL
chilli paprička 1 ks
velká čerstvá, podle chuti, bez semínek, nakrájených na dlouhé nudličky
300 g
sojové fazolky lze nahradit mungo klíčky nebo směsí
bazalka hrst
čerstvá, nasekané nebo natrhané na kousky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Rýžové nudle připravte tak, jak doporučuje návod na obalu – některé se nemusejí vařit. Pak je sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte pořádně odkapat.

2. Přichystejte zálivku: olivový olej, dijonskou hořčici a vinný ocet v míse důkladně prošlehejte vidličkou. Vsypte proužky chilli papričky, většinu klíčků i bylinky a pečlivě promíchejte. Ochutnejte, případně osolte a podle chuti opepřete.

3. Plátky masa nakrájejte na proužky. Dvě třetiny rostbífu dejte do mísy k zálivce. Promíchejte, aby se všechny chuti náležitě spojily. Nudle rozdělte do čtyř misek, zalijte zálivkou a salát ozdobte zbývajícími masovými proužky a klíčky.

Obchod Apetit