Salát je opravdu neobvyklý. Kdo nemusí klíčky, může místo nich klidně použít jinou zeleninu – třeba kapii.
Suroviny
nudle rýžové
250
g
nejlépe středně široké
hovězí maso
700
g
pečený rostbíf lze nahradit hovězím masem na způsob šunky, nakrájeným na tenké plátky
olivový olej
3
PL
hořčice dijonská
2
PL
vinný ocet bílý
2
PL
chilli paprička
1
ks
velká čerstvá, podle chuti, bez semínek, nakrájených na dlouhé nudličky
klíčky
300
g
sojové, mungo nebo směs
bazalka
hrst
čerstvá, nasekané nebo natrhané na kousky
koriandr čerstvý
jemně nasekaný
sůl
pepř
1 Rýžové nudle připravte tak, jak doporučuje návod na obalu – některé se nemusejí vařit. Pak je sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte pořádně odkapat.
2 Přichystejte zálivku: olivový olej, dijonskou hořčici a vinný ocet v míse důkladně prošlehejte vidličkou. Vsypte proužky chilli papričky, většinu klíčků i bylinky a pečlivě promíchejte. Ochutnejte, případně osolte a podle chuti opepřete.
3 Plátky masa nakrájejte na proužky. Dvě třetiny rostbífu dejte do mísy k zálivce. Promíchejte, aby se všechny chuti náležitě spojily. Nudle rozdělte do čtyř misek, zalijte zálivkou a salát ozdobte zbývajícími masovými proužky a klíčky.
Komentáře
03.09.2007 17:46
Apetit 11/05