0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavý zimní salát

Křupavý zimní salát

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2072 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 141 g
Tuky 141 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječný salát ve stylu „co dům dal“, který vydá za hlavní jídlo. Připravíte ho například ze zbylých vařených brambor od oběda.

Suroviny

máslo 50 g
česnek 2 stroužky
toustový chléb 170 g
čekanka 2 ks
řapíkatý celer 2 ks
ředkvičky 1 svazek
rozčtvrcené
vlašské ořechy 50 g
jablko 2 ks
červená, na tenké plátky
sýr s modrou plísní 150 g
dresink 4 PL
medovo-hořčičný

Postup

1

Zahřejte troubu. Máslo prolisujte s česnekem, namažte na toustový chléb a dejte na pár minut zapéct do trouby.
 

2

Čekanku rozdělte na jednotlivé lístky a dejte spolu s celerem, ředkvičkami, ořechy a jablky do mísy. Navrch rozdrobte sýr.
 

3

Část rozpečených chlebů nakrájejte na kusy a spolu s dresinkem vmíchejte do salátu. Ihned podávejte se zbývajícím chlebem.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit