Báječný salát ve stylu „co dům dal“, který vydá za hlavní jídlo. Připravíte ho například ze zbylých vařených brambor od oběda.
Suroviny
máslo
50
g
česnek
2
stroužky
toustový chléb
170
g
čekanka
2
ks
řapíkatý celer
2
ks
ředkvičky
1
svazek
rozčtvrcené
vlašské ořechy
50
g
jablko
2
ks
červená, na tenké plátky
sýr s modrou plísní
150
g
dresink
4
PL
medovo-hořčičný
Postup
1
Zahřejte troubu. Máslo prolisujte s česnekem, namažte na toustový chléb a dejte na pár minut zapéct do trouby.
2
Čekanku rozdělte na jednotlivé lístky a dejte spolu s celerem, ředkvičkami, ořechy a jablky do mísy. Navrch rozdrobte sýr.
3
Část rozpečených chlebů nakrájejte na kusy a spolu s dresinkem vmíchejte do salátu. Ihned podávejte se zbývajícím chlebem.