Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Meruňkově-jogurtová terina

Popis receptu: 
Lahodná a osvěžující terina plná meruněk vydrží v mrazničce i týden. Chuť přitom získá na síle!
Autor: Michaela Talířová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    • 500 ml hustého řeckého jogurtu • 4 lžíce medu • 250 ml smetany ke šlehání • 1 citron, nastrouhaná kůra • 500 g meruněk, z domácích kompotovaných meruněk • rum • 2 balení sušenek esíčka

Příprava jídla

Menší formu na terinu, o objemu jeden litr, vyložte potravinářskou fólií nebo alobalem. jogurt smíchejte s dvěma lžícemi medu, pak přidejte dotuha vyšlehanou smetanu a kůru z jednoho citronu. Meruňky buď pouze promíchejte nebo lehce svaříme se zbylým medem a lžící rumu. esíčka rozdrobte a začněte vrstvit: na dno formy dejte třetinu jogurtové směsi, na ni část rozdrobených esíček, část meruněk, druhou třetinu jogurtu, esíčka, meruňky a zbylou jogurtovou směs. Dejte mrazit na minimálně čtyři hodiny, nejlépe přes noc. Obraťte a po patnácti minutách nakrájejte na kousky. Podávejte ozdobené meruňkami.
REKLAMA

Přidat komentář