Suroviny
jogurt řeckého typu
500
ml
med
4
PL
smetana ke šlehání
250
ml
citron
1
ks
nastrouhaná kůra
meruňky
500
g
rum
sušenky
2
bal
Esíčka
Menší formu na terinu, o objemu jeden litr, vyložte potravinářskou fólií nebo alobalem. jogurt
smíchejte s dvěma lžícemi medu, pak přidejte dotuha vyšlehanou smetanu a kůru z jednoho
citronu. Meruňky buď pouze promíchejte nebo lehce svaříme se zbylým medem a lžící rumu. esíčka
rozdrobte a začněte vrstvit: na dno formy dejte třetinu jogurtové směsi, na ni část rozdrobených
esíček, část meruněk, druhou třetinu jogurtu, esíčka, meruňky a zbylou jogurtovou směs. Dejte mrazit na
minimálně čtyři hodiny, nejlépe přes noc. Obraťte a po patnácti minutách nakrájejte na kousky.
Podávejte ozdobené meruňkami.