Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Švestkové semifreddo
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Na 2 litry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3617 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 242 g
Tuky 260 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Udělejte si doma zmrzlinu podle italského receptu. Ozdobte ovocem a pusťte se do ní.

Suroviny

vejce 3 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
ušlehaná
švestkový kompot 825 g
scezený, pokrájený
k podávání
k podávání

Postup

1

V míse nad vodní lázní šlehejte vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr 6–8 minut do zhoustnutí. Nechte zchladnout.

2

Zlehka krém zamíchejte do šlehačky. Kompotované švestky rozmixujte a opatrně je vmíchejte do směsi. Dejte do dvoulitrové kovové nádoby a mrazte šest hodin či přes noc. Podávejte ozdobené rybízem a borůvkami.

NĚCO NAVÍC: Zvýrazněte chuť několika lžícemi portského, marsaly nebo jiného likérového vína.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...