Udělejte si doma zmrzlinu podle italského receptu. Ozdobte ovocem a pusťte se do ní.
Suroviny
vejce
3
ks
žloutek
2
ks
vanilkový extrakt
1
ČL
krupicový cukr
220
g
smetana ke šlehání
500
ml
ušlehaná
švestkový kompot
825
g
scezený, pokrájený
k podávání
k podávání
Postup
1
V míse nad vodní lázní šlehejte vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr 6–8 minut do zhoustnutí. Nechte zchladnout.
2
Zlehka krém zamíchejte do šlehačky. Kompotované švestky rozmixujte a opatrně je vmíchejte do směsi. Dejte do dvoulitrové kovové nádoby a mrazte šest hodin či přes noc. Podávejte ozdobené rybízem a borůvkami.
NĚCO NAVÍC: Zvýrazněte chuť několika lžícemi portského, marsaly nebo jiného likérového vína.