Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Švestkové semifreddo
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Na 2 litry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3617 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 242 g
Tuky 260 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Udělejte si doma zmrzlinu podle italského receptu. Ozdobte ovocem a pusťte se do ní.

Suroviny

vejce 3 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
ušlehaná
švestkový kompot 825 g
scezený, pokrájený
k podávání
k podávání

Postup

1

V míse nad vodní lázní šlehejte vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr 6–8 minut do zhoustnutí. Nechte zchladnout.

2

Zlehka krém zamíchejte do šlehačky. Kompotované švestky rozmixujte a opatrně je vmíchejte do směsi. Dejte do dvoulitrové kovové nádoby a mrazte šest hodin či přes noc. Podávejte ozdobené rybízem a borůvkami.

NĚCO NAVÍC: Zvýrazněte chuť několika lžícemi portského, marsaly nebo jiného likérového vína.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč