Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banánový koláč s kokosem a karamelem (banoffee)
Banánový koláč s kokosem a karamelem (banofee)
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Banánový koláč s kokosem a karamelem (banoffee)

4.1/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné Na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2829 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 139 g
Tuky 243 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbený anglosaský koláč banoffee pie se skládá ze sušenkového korpusu, plátků banánu, smetanového karamelu a šlehačky. My jsme ho lehce obměnili a vylepšili kokosem – je výtečný na chuť a koláč krásně provoněl.

Suroviny

karamel 397 g
1 konzerva mléčného karamelu (např. karamelové salko)
tmavá čokoláda 100 g
nasekaná
nakrájené na plátky
čokoládové tyčinky
s karamelem (např. Snickers)
Na korpus
kokosový krém 200 g
čokoládové sušenky
s kokosem (např. Koka)

Postup

1

Na korpus zvolna a za stálého míchání rozpusťte kokosový krém. Mezitím rozmixujte sušenky. Pomalu k nim přilévejte kokosový krém (každý krém je jinak hustý) a hněťte, až získáte směs o konzistenci mezi drobenkou a těstem, z níž jde vytvarovat koule. Pak ji upěchujte do formy o průměru 22 cm a dejte na přibližně půl hodiny vychladit.

2

Do rendlíku vlijte mléčný karamel, přidejte čokoládu a za stálého míchání zvolna zahřívejte, až se čokoláda rozpustí. Plátky banánů rozložte do koláčové formy na sušenkový korpus. Zalijte čokoládovým karamelem a dejte aspoň na hodinu ztuhnout do lednice (lze však i na 24 hodin).

3

Ušlehejte smetanu na tuhou šlehačku. Před podáváním naneste na koláč šlehač- ku a ozdobte silnými hoblinami karamelové tyčinky.

Související články

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...