Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Churros sendviče s mandlovou zmrzlinou

Přesvědčíme vás, že zmrzlina není jen letní záležitost! My si ji dáváme celý rok – jako sladkou tečku nebo jako součást dezertů. A baví nás i sezonnost; na podzim je skvělá zmrzlina s mandlemi a likérem...

Vydání: 2019/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
+ mražení
PT1M
Smažení 0:10 (1 dávka)
Zmrzlina

Ingredience

    NA CHURROS

    • 3 lžíce másla
    • 2 a 1/2 lžíce krupicového cukru
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • špetka soli
    • 240 g hladké mouky
    • 2 velká vejce
    • rostlinný olej na smažení

    NA OBALENÍ

    • 4 lžíce krupicového cukru
    • 1 lžička mleté skořice

    NA ZMRZLINU

    • 150 g neloupaných mandlí
    • 150 g krupicového cukru
    • 500 ml mléka
    • širší proužky kůry z 1/2 citronu
    • 250 ml smetany
    • 2 lžíce kukuřičného škrobu
    • 1–2 lžíce amaretta

Příprava jídla

1 Na zmrzlinu rozmixujte mandle s cukrem, nasypte je do mléka. Mléko přiveďte těsně pod bod varu, přidejte proužky citronové kůry, stáhněte z ohně, přiklopte pokličkou a nechte hodinu stát. Pak sceďte a mandlovou drť důkladně vymačkejte přes sítko, kůru vyhoďte. Drť můžete využít do pečení.

2 Potom smetanu rozmíchejte se škrobem dohladka. Vlijte do mléka a přiveďte k varu. Vařte 2–3 minuty, až směs zhoustne. Odstavte a na povrch přitiskněte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup. Vychlaďte, do studené směsi přilijte amaretto, promíchejte a dejte zmrazit do zmrzlinovače.

Na churros zahřejte 480 ml vody, máslo, cukr, vanilkový extrakt a špetku soli v rendlíku. Když směs začne vřít a máslo se rozpustí, odstavte, vsypte mouku a vmíchejte vařečkou do tekutiny. Vraťte rendlík na plotnu a na střední teplotě pár minut vařte a míchejte, až se těsto odděluje od stěn a je hladké. Ještě chvíli míchejte, pak nechte těsto 10 minut odpočinout. Přidávejte po jednom vejce a vždy je důkladně zapracujte do těsta.

4 Plech vyložte pečicím papírem. Těsto přendejte do cukrářského sáčku s malou řezanou špičkou a na papír nastříkejte ploché spirály o průměru cca 7,5 cm. Plech vložte na 20 minut do mrazáku, aby těsto ztuhlo a spirály šly odlepit.

5 V hrnci rozehřejte zvolna rostlinný olej na teplotu 180°C. Vkládejte postupně do oleje ztuhlá kolečka těsta a usmažte je po obou stranách dozlatova. Vyjměte a odložte na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Teplé churros obalte ve směsi cukru a skořice a nechte je zcela vychladnout.

Zmrzlinu nechte povolit. Naberte kopeček a dejte jej na plochou stranu kolečka těsta. Přiklopte druhým kolečkem a jemně sendvič nahoře zmáčkněte. Ihned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Letem světem: churros a horká čokoláda

Hruškový sorbet s křupavou hruškou

Tropická zmrzlinová bomba

Přidat komentář