0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Churros sendviče s mandlovou zmrzlinou

Churros sendviče s mandlovou zmrzlinou

3.8/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4660 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 487 g
Tuky 237 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přesvědčíme vás, že zmrzlina není jen letní záležitost! My si ji dáváme celý rok – jako sladkou tečku nebo jako součást dezertů. A baví nás i sezonnost; na podzim je skvělá zmrzlina s mandlemi a likérem...

Suroviny

Na churros
máslo 3 PL
krupicový cukr 2,5 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
sůl 1 špetka
mouka pšeničná hladká 240 g
vejce 2 ks
velká
rostlinný olej
na smažení
Na obalení
krupicový cukr 4 PL
skořice 1 ČL
mletá
Na zmrzlinu
mandle celé 150 g
neloupané
krupicový cukr 150 g
mléko 500 ml
citron ½ ks
kůra nakrájená v širších proužcích (pouze žlutá část)
škrob 2 PL
kukuřičný

1 Na zmrzlinu rozmixujte mandle s cukrem, nasypte je do mléka. Mléko přiveďte těsně pod bod varu, přidejte proužky citronové kůry, stáhněte z ohně, přiklopte pokličkou a nechte hodinu stát. Pak sceďte a mandlovou drť důkladně vymačkejte přes sítko, kůru vyhoďte. Drť můžete využít do pečení.

2 Potom smetanu rozmíchejte se škrobem dohladka. Vlijte do mléka a přiveďte k varu. Vařte 2–3 minuty, až směs zhoustne. Odstavte a na povrch přitiskněte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup. Vychlaďte, do studené směsi přilijte amaretto, promíchejte a dejte zmrazit do zmrzlinovače.

Na churros zahřejte 480 ml vody, máslo, cukr, vanilkový extrakt a špetku soli v rendlíku. Když směs začne vřít a máslo se rozpustí, odstavte, vsypte mouku a vmíchejte vařečkou do tekutiny. Vraťte rendlík na plotnu a na střední teplotě pár minut vařte a míchejte, až se těsto odděluje od stěn a je hladké. Ještě chvíli míchejte, pak nechte těsto 10 minut odpočinout. Přidávejte po jednom vejce a vždy je důkladně zapracujte do těsta.

4 Plech vyložte pečicím papírem. Těsto přendejte do cukrářského sáčku s malou řezanou špičkou a na papír nastříkejte ploché spirály o průměru cca 7,5 cm. Plech vložte na 20 minut do mrazáku, aby těsto ztuhlo a spirály šly odlepit.

5 V hrnci rozehřejte zvolna rostlinný olej na teplotu 180°C. Vkládejte postupně do oleje ztuhlá kolečka těsta a usmažte je po obou stranách dozlatova. Vyjměte a odložte na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Teplé churros obalte ve směsi cukru a skořice a nechte je zcela vychladnout.

Zmrzlinu nechte povolit. Naberte kopeček a dejte jej na plochou stranu kolečka těsta. Přiklopte druhým kolečkem a jemně sendvič nahoře zmáčkněte. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč