Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí polévka s morkovými knedlíčky

Morkové knedlíčky jsou snad ještě lepší než oblíbené játrové!

Vydání: 2011/11
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT4H
Vaření 4:00
Polévka Česká

Ingredience

    • 300 g hovězích žeber
    • 1 mrkev + 1 petržel + 1/4 celeru
    • 1/2 cibule
    • 5 kuliček celého pepře
    • hladkolistá petrželka na ozdobu

    NA KNEDLÍČKY

    • asi 600 g morkových kostí (vydlabete z nich asi 100 g morku)
    • 1 vejce
    • 100 ml mléka
    • 150 g žemlí bez kůrky
    • 2–3 lžíce strouhanky
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Prázdné morkové kosti a hovězí žebra zalijte studenou vodou (1,5 l), přidejte celý pepř a osolte. Vařte zvolna asi 2–4 hodiny (během varu dolévejte vodu). Asi 20 minut před koncem varu přidejte očištěnou mrkev, celer, petržel a cibuli. Pak přeceďte, ideálně přes plátýnko.

2 Na knedlíčky nakrájejte rohlíky na kostičky a pokropte je mlékem. Nadrobno pokrájený morek smíchejte se žloutky a petrželkou. Osolte a opepřete. Dobře vymíchejte a pak přidejte žemli a prosátou strouhanku. Nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků.

Z hmoty tvořte malé kuličky a po částech je zavářejte do části vroucího vývaru. Vařte 2–3 minuty. Každou dávku vyjměte děrovanou naběračkou a ponořte do studené vody, aby knedlíčky ztuhly. Nakonec všechny vložte zpět a už jen prohřejte. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Na knedlíčky jsou ideální žemle, housky a rohlíky. Dostatečně tuhý je i tzv. americký toustový chléb (běžný toustový chleba je málo hutný a knedlíčky se rozpadají).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Morkové řezy

Květáková polévka s knedlíčky

Mrkvová polévka s koriandrem

Slavnostní polévka s játrovými knedlíčky

Polévka z hovězí oháňky

REKLAMA

Přidat komentář