Cukroví můžete posypat i drobnými stříbrnými kuličkami na zdobení.
Suroviny
mouka bezlepková
200
g
máslo
170
g
studené
krupicový cukr
125
g
vanilkový cukr
1
ks
sáček
pistácie
100
g
mleté
mandle
100
g
mleté
žloutek
2
ks
mandlové aroma
3
kapky
lze vynechat
Na ozdobu
čokoláda
200
g
70 % kakaa
voda
stačí trocha
pistácie
20
g
nasekané
Postup
1
Troubu předehřejte na 190 °C. Z mouky, másla, obou cukrů, pistácií, mandlí, žloutků a aroma rychle vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte hodinu v lednici odpočinout.
2
Těsto rozválejte a vykrajujte z něj stromečky. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 9 minut. Nechte vychladnout (pozor, horké se lámou!).
3
Čokoládu rozpusťte s trochou vody (stačí jen pár kapek, aby povolila) ve vodní lázni a potřete jí stromečky. Ty nakonec posypte pistáciemi.