Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Garnáty s paprikou a špenátem

Skvělá večeře pro dva, navíc bleskurychle hotová. Abyste nevypadli z tempa, podávejte s instantními vaječnými nudlemi.
Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Smažení: do 10 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 3 lžíce podzemnicového nebo slunečnicového oleje
    • 2 velké stroužky česneku, pokrájené
    • na tenká kolečka
    • 1 malou červenou papriku bez semínek, pokrájenou na tenké plátky
    • 200 g mražených syrových garnátů bez krunýřků, romražených a osušených
    • 2 lžíce thajské rybí omáčky
    • 100 g mladých lístků špenátu

Příprava jídla

1. Postavte wok nad plamen. Až ucítíte vůni rozehřátého kovu, vlijte dvě  lžíce oleje, počkejte pár vteřin a přihoďte česnek. Jakmile zezlátne, děrovanou naběračkou ho vyjměte a položte na talíř vyložený kuchyňským papírem.

2. Do woku vsypte papriku a opékejte ji do změknutí; postačí tak minuta. Dejte ji stranou, přidejte poslední lžíci oleje a nechte ho rozpálit. Vsypte garnáty a za stálého míchání je dvě až tři minuty smažte – měly by krásně zkřehnout a zezlátnout. Potom je zalijte rybí omáčkou.

3. Přidejte špenát a vařte, dokud nezvláční. Poté do woku přidejte osmažený česnek i papriku, promíchejte a neste na stůl.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.26

Přidat komentář