
Pikantní zelný salát
Salát z kuchařky Domácí čínská kuchyně z konce 80. let je opravdu nadčasový!
Ingredience
- 1/2 větší hlávky bílého zelí
- hrst černých hub (jidášovo ucho)
- 100 g malých žampionů, oloupaných
- 1 zelená chilli paprička, na tenké proužky
- 1 sterilovaná kapie, nakrájená na tenké proužky
- 3 lžičky soli
- 1 lžička mletého zázvoru
- 5 lžic krupicového cukru
- 6 lžic jablečného octa
- 5 lžic rostlinného oleje
Příprava jídla
1 Houby namočte na 15 minut do vlažné vody a pak nakrájejte na proužky. Zelí bez košťálu a silných žeber nakrájejte na 2cm čtverečky. Oloupané malé žampiony povařte 5 minut v osolené vodě a pak je vyberte sítkem. Do vody pak vsypte nakrájené zelí a 2 minuty povařte.
2 Vodu slijte, okapané zelí a žampiony dejte do mísy a ještě horké osolte a promíchejte se zázvorem, cukrem a octem. Olej zahřejte v pánvi na 70 °C, přidejte chilli a stáhněte z ohně. Vmíchejte olej s papričkami, houby a proužky kapie a nechte v chladu chvíli uležet.
NĚCO NAVÍC
Na ochucení použijte klidně koupený pálivý olej nebo do teplého, ale ne vroucího oleje vsypte drcené či mleté chilli nebo pálivou papriku. Nechte ustát a čistý olej slijte na salát.
Přidat komentář