Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní zelný salát

Salát z kuchařky Domácí čínská kuchyně z konce 80. let je opravdu nadčasový!

Vydání: 2011/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Salát Asijská

Ingredience

    • 1/2 větší hlávky bílého zelí
    • hrst černých hub (jidášovo ucho)
    • 100 g malých žampionů, oloupaných
    • 1 zelená chilli paprička, na tenké proužky
    • 1 sterilovaná kapie, nakrájená na tenké proužky
    • 3 lžičky soli
    • 1 lžička mletého zázvoru
    • 5 lžic krupicového cukru
    • 6 lžic jablečného octa
    • 5 lžic rostlinného oleje

Příprava jídla

1 Houby namočte na 15 minut do vlažné vody a pak nakrájejte na proužky. Zelí bez košťálu a silných žeber nakrájejte na 2cm čtverečky. Oloupané malé žampiony povařte 5 minut v osolené vodě a pak je vyberte sítkem. Do vody pak vsypte nakrájené zelí a 2 minuty povařte.

2 Vodu slijte, okapané zelí a žampiony dejte do mísy a ještě horké osolte a promíchejte se zázvorem, cukrem a octem. Olej zahřejte v pánvi na 70 °C, přidejte chilli a stáhněte z ohně. Vmíchejte olej s papričkami, houby a proužky kapie a nechte v chladu chvíli uležet.

NĚCO NAVÍC
Na ochucení použijte klidně koupený pálivý olej nebo do teplého, ale ne vroucího oleje vsypte drcené či mleté chilli nebo pálivou papriku. Nechte ustát a čistý olej slijte na salát.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečené vrstvené zelí s mletým masem

Zelí s kokosem a nudlemi

Zelňáky se škvarky

Pomalu pečená vepřová krkovice na zelí

Zelná polévka s houbami a kroupami

Červený zelný salát s hroznovým vínem

Krémový zelný salát s vlašskými ořechy

Zelí

REKLAMA

Přidat komentář