Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové řízky v oříškovém kabátě

Řízek jinak!
Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Smažení: 10 minut
P

Ingredience

    • 4 tenké vepřové řízky, každý o asi 100 g
    • 3–4 lžíce mouky na obalování
    • 1 důkladně rozmíchané vejce
    • 80 g strouhanky
    • 3 lžíce nasekaných opražených lískových oříšků
    • 1 lžičku sušeného tymiánu
    • kůru z jednoho citronu
    • 4 lžíce olivového či slunečnicového oleje
    • sůl a pepř
    • oříšek másla

    K podávání:
    • zelený salát
    • 4 skrojky citronu

Příprava jídla

1. Naklepejte řízky tak, aby byly vysoké jen asi tři milimetry. Suroviny na obalování dejte do tří  misek. Do strouhanky zamíchejte tymián, oříšky i citronovou kůru a dochuťte pepřem a solí.

2. Řízky obalte (přebytečnou mouku i strouhanku oklepejte) a položte na talíř nebo prkénko.

3. V pánvi rozpalte olej a řízky smažte tak dvě minuty po každé straně,  dokud nezhnědnou a nebudou pevné a křupavé. Na závěr smažení přidejte trochu másla. Hotové řízky vkládejte do předehřáté trouby, aby nevystydly, než osmažíte ty zbývající. Podávejte se zeleným salátem a skrojky citronu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.27

Přidat komentář