Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řízky plněné křenem

Řízky plněné křenem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3559 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 210 g
Tuky 242 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušejte netradiční řízek s náplní z tradičního křenu. Je to pohádka!

Související recepty

Suroviny

máslo 100 g
změklé
sůl a pepř
křen 4 PL
strouhaný
pažitka 2 PL
nasekaná
vcelku
mouka, vejce a strouhanka na obal
rostlinný olej
k podávání
Na kaši
typ B, na kostky
máslo 100 g
mléko 200 ml
teplé

Postup

1

Na kaši: brambory uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka, slijte je a zašťouchejte do nich nejprve máslo a potom mléko. Pokud chcete, ušlehejte kaši dohladka.

2

Máslo osolte a utřete s křenem a pažitkou. Zformujte váleček, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte vychladit.

3

Maso nakrájejte na silnější plátky a z boku do nich prořízněte kapsu. Osolte, opepřete a lehce naklepejte. Do každé kapsy dejte 2 silné plátky ochuceného másla a okraje sklepněte paličkou. Můžete je i spíchnout párátkem. Pak řízky obalte v mouce, protáhněte rozšlehaným vajíčkem a obalte ve strouhance.

4

Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova – spíše pomalu, aby se maso propeklo. Podávejte s bramborovou kaší a okurkami.

NĚCO NAVÍC Pažitku v křenové nádivce můžete nahradit nahrubo posekanými sušenými brusinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín