Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Řízky plněné křenem

S luxusní náplní

Vydání: 2014/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Smažení 0:15
Maso Česká

Ingredience

    • 100 g másla, změklého
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 lžíce strouhaného křenu (nejlépe čerstvého)
    • 2 lžíce nasekané pažitky
    • 600–800 g vepřové pečeně v celku
    • mouka, vejce a strouhanka na obalení
    • olej na smažení
    • nakládané okurky k podávání

    NA KAŠI

    • 1 kg brambor (varný typ B nebo C), oloupaných a nakrájených
    • 100 g másla
    • 200 ml mléka, teplého

Příprava jídla

1 Na kaši: brambory uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka, slijte je a zašťouchejte do nich nejprve máslo a potom mléko. Pokud chcete, ušlehejte kaši dohladka.

2 Máslo osolte a utřete s křenem a pažitkou. Zformujte váleček, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte vychladit.

3 Maso nakrájejte na silnější plátky a z boku do nich prořízněte kapsu. Osolte, opepřete a lehce naklepejte. Do každé kapsy dejte 2 silné plátky ochuceného másla a okraje sklepněte paličkou. Můžete je i spíchnout párátkem. Pak řízky obalte v mouce, protáhněte rozšlehaným vajíčkem a obalte ve strouhance.

4 Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova – spíše pomalu, aby se maso propeklo. Podávejte s bramborovou kaší a okurkami.

NĚCO NAVÍC Pažitku v křenové nádivce můžete nahradit nahrubo posekanými sušenými brusinkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Králičí marinované řízky

Telecí řízky v hrubé strouhance

Řízečky v bramboráku

Kuřecí nugety v jogurtu

Milujeme řízky aneb 30 nejlepších receptů!

12x vepřové

Vepřové maso aneb Inspirace k masopustu

REKLAMA

Přidat komentář