Vyzkoušejte netradiční řízek s náplní z tradičního křenu. Je to pohádka!
Postup
Na kaši: brambory uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka, slijte je a zašťouchejte do nich nejprve máslo a potom mléko. Pokud chcete, ušlehejte kaši dohladka.
Máslo osolte a utřete s křenem a pažitkou. Zformujte váleček, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte vychladit.
Maso nakrájejte na silnější plátky a z boku do nich prořízněte kapsu. Osolte, opepřete a lehce naklepejte. Do každé kapsy dejte 2 silné plátky ochuceného másla a okraje sklepněte paličkou. Můžete je i spíchnout párátkem. Pak řízky obalte v mouce, protáhněte rozšlehaným vajíčkem a obalte ve strouhance.
Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova – spíše pomalu, aby se maso propeklo. Podávejte s bramborovou kaší a okurkami.
NĚCO NAVÍC Pažitku v křenové nádivce můžete nahradit nahrubo posekanými sušenými brusinkami.