Vyzkoušejte netradiční řízek s náplní z tradičního křenu. Je to pohádka!
1 Na kaši: brambory uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka, slijte je a zašťouchejte do nich nejprve máslo a potom mléko. Pokud chcete, ušlehejte kaši dohladka.
2 Máslo osolte a utřete s křenem a pažitkou. Zformujte váleček, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte vychladit.
3 Maso nakrájejte na silnější plátky a z boku do nich prořízněte kapsu. Osolte, opepřete a lehce naklepejte. Do každé kapsy dejte 2 silné plátky ochuceného másla a okraje sklepněte paličkou. Můžete je i spíchnout párátkem. Pak řízky obalte v mouce, protáhněte rozšlehaným vajíčkem a obalte ve strouhance.
4 Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova – spíše pomalu, aby se maso propeklo. Podávejte s bramborovou kaší a okurkami.
NĚCO NAVÍC Pažitku v křenové nádivce můžete nahradit nahrubo posekanými sušenými brusinkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Milujeme řízky aneb 30 nejlepších receptů!(30 receptů)
- Slavnostní vepřové hody: 12 receptů pro milovníky masa(15 receptů)
- Vepřové maso aneb Inspirace k masopustu(22 receptů)