Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mušle sv. Jakuba s ochuceným máslem na cibulce vařené v páře

Nastartují vaše chuťové pohárky hned v úvodu opulentní hostiny.

Vydání: 2011/12
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 8-10
Doba přípravy: Do 10 minut
+ mrazení másla
PT10M
Vaření 0:10
Středomořská

Ingredience

    • 8 jarních cibulek
    • 24–30 mušlí sv. Jakuba, nejlépe chlazených
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 citrony nakrájené na klínky, k podávání
    • sůl a pepř

    NA OCHUCENÉ MÁSLO

    • 400 g změklého másla
    • 1 větší červená chilli paprička (méně pálivá), zbavená semen
    • 4 stroužky česneku, drcené
    • kůra ze 4 biocitronů, jemně nasekaná
    • svazek petrželky, nasekané + k podávání

Příprava jídla

1 Na ochucené máslo utřete dohladka všechny suroviny. Směs naneste na fólii a pevně ji zabalte do válečku. Uložte v lednici či mrazáku a nechte ztuhnout.

2 Cibulky omyjte, podélně rozpulte a nakrájejte na silnější nudle, asi jako tagliatelle. Vložte je na pařák nad horkou vodu a vařte asi 6 minut doměkka. Osolte a odložte stranou.

3 Mušle osušte kuchyňským papírem a osolte a opepřete. Rozpalte pánev se silným dnem, vlijte olej, a jakmile je horký, vložte do pánve mušle. Když je budete držet u sebe, zachovají si lépe tvar. Zprudka opékejte 2 minuty, otočte je plochou obracečkou a opečte je minutu i z druhé strany dozlatova. Pánev stáhněte z ohně, dejte do ní plátky ochuceného másla, a jakmile se rozpustí, přelijte ho lžící přes mušle.

4 Na talíře udělejte hnízda z cibulových nudlí, na každé položte 3 mušle a přelijte je omáčkou z pánve. Posypte petrželkou a podávejte s klínky citronu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Opulentní hostina s pečenou krůtou

Krůta s nádivkou a šampaňskou omáčkou

Pečený ananas

Máslový pórek a glazovaná karotka

Bramborová kaše s batáty

Americké brusinky

REKLAMA

Přidat komentář