Suroviny
vývar
700
ml
čočka
250
g
párky
250
g
jemné
vejce
2
ks
uvařená nahniličko
olivový olej
40
ml
mouka pšeničná hladká
40
g
vinný ocet bílý
1
PL
petrželka
1
PL
pokrájená
česnek
1
oloupaný
sůl
pepř
Čočku vaříme. V kastrólku rozpálíme olej, přisypeme mouku a mícháme, dokud mouka nezačne zlátnout. Při snížené teplotě mícháme až do světle hněda. Přilijeme studený vývar, rozšleháme. Přidáme propasírovaný česnek a za stálého míchání zavaříme. Když je čočka svařená, scedíme ji a vývar dáme stranou. Čočku přisypeme do základu a necháme ji přejít varem. Podle potřeby dolijeme vývar z čočky, ochutíme solí, octem a rozdělíme do talířů.
Přidáme opečené párky, půlky vajec a čerstvou petrželku.