0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní listy s cizrnou a křupavým chlebem

Pikantní listy s cizrnou a křupavým chlebem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pikantní listy s cizrnou a křupavým chlebem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 878 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 48 g
Tuky 63 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky syté cizrně a výraznému sýru vám nikdo nevyčte, že má na talíři jen zelené listí.

Suroviny

1,2 kg
endivie neboli štěrbáku či baby činské zelí či mangold
cizrna vařená 1 konzerva
400 g, scezená, propláchnutá
chilli paprička 1 ks
červená
sýr pecorino 150 g
či pecorino pepato ( Viz Něco navíc)
pepř
hrubě drcený
bageta
olivový olej panenský 4 PL
+ 2 další PL na bagetu
česnek ½ stroužku
drcený
sůl

1 Endivii, čínské zelí nebo mangold rozeberte na listy, opláchněte a dejte na deset minut vařit do vroucí osolené vody. Opatrně je vyjměte děrovanou lžící, abyste je co nejméně porušili, a nechte na utěrce okapat.

2 Trouby předehřejte na 220 °C. Bagetu nakrájejte na plátky, pokapejte olejem promíchaným s česnekem a na plechu vyloženém pečicím papírem upečte v troubě dozlatova, trvá to asi 10 minut. Sýr nakrájejte na lupínky.

3 V nepřilnavé pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje s chilli nakrájeným na plátky. Přidejte listy salátu a za občasného míchání nechte prolnout chutě asi 2–3 minuty. Přidejte cizrnu a případně dosolte. Zahřívejte další 2 minuty a vypněte. Rozdělte směs z pánve na talíře, doplňte plátky sýra a opepřete. Ihned podávejte s česnekovými tousty.

NĚCO NAVÍC

  • Pecorino pepato obvykle najdete v prodejnách s italskými specialitami, jako je například Wine Food Market (www. winemarket.cz), sýrárna Orrero – podniková prodejna (www.orrero.cz), nebo v některých pobočkách sítě Cheesy. Můžete ho zkusit nahradit jiným sýrem s pepřem, např. Käse Rebellen s pepřem, na www.alpskesyry.cz. Podobně zajímavou chuť a strukturu má i obyčejný kaškaval.
  • Čínské zelí u nás bývá zaměňováno s pekingským. Pekingské zelí je křehčí, tvoří velké hlávky a dává se spíš do salátů. Pravé čínské zelí má silné bílé řapíky a kolem tmavě zelené tužší listy, které se musejí vařit.
  • Štěrbák a mangold jsou pozapomenuté listové zeleniny. Rozhodně je vyzkoušejte!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč