Díky syté cizrně a výraznému sýru vám nikdo nevyčte, že má na talíři jen zelené listí.
Suroviny
Postup
Endivii, čínské zelí nebo mangold rozeberte na listy, opláchněte a dejte na deset minut vařit do vroucí osolené vody. Opatrně je vyjměte děrovanou lžící, abyste je co nejméně porušili, a nechte na utěrce okapat.
Trouby předehřejte na 220 °C. Bagetu nakrájejte na plátky, pokapejte olejem promíchaným s česnekem a na plechu vyloženém pečicím papírem upečte v troubě dozlatova, trvá to asi 10 minut. Sýr nakrájejte na lupínky.
V nepřilnavé pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje s chilli nakrájeným na plátky. Přidejte listy salátu a za občasného míchání nechte prolnout chutě asi 2–3 minuty. Přidejte cizrnu a případně dosolte. Zahřívejte další 2 minuty a vypněte. Rozdělte směs z pánve na talíře, doplňte plátky sýra a opepřete. Ihned podávejte s česnekovými tousty.
NĚCO NAVÍC
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Originální saláty 20x jinak(21 receptů )
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů )