Ačkoli se zdá, že je jí hodně, k večeři ji bez problémů sníte ve dvou. Jestli chcete, přikusujte chlebové placky nebo čerstvý chléb.
Suroviny
Postup
V hrnci přiveďte k varu vývar (nebo vodu, ale s vývarem je polévka lepší). Přidejte čočku, kari listy a cukr a pár minut povařte. Ztlumte oheň. Podmáslí smíchejte s rýžovou moukou, přilijte naběračku nebo dvě horkého vývaru. Vzniklou tekutinu postupně přidejte do hrnce k polévce. Dosolte.
Na malé pánvi zahřejte olej. Vsypte pepř a kmín a opékejte, aby se rozvoněly; stačí asi 30 sekund. Směsí posypte polévku a přiveďte k varu. Pak hned podávejte; můžete ozdobit nasekanými bylinkami.
NĚCO NAVÍC
Polévku můžete dochutit namísto kari listů zhruba lžičkou kari koření a/nebo zaostřit mletým chilli či nasekanou chilli papričkou.