Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lehká polévka s naklíčenou čočkou

Lehká polévka s naklíčenou čočkou

3.9/5 Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1326 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 195 g
Tuky 22 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ačkoli se zdá, že je jí hodně, k večeři ji bez problémů sníte ve dvou. Jestli chcete, přikusujte chlebové placky nebo čerstvý chléb.

Suroviny

vývar zeleninový 1 l
či voda
čočka 200 g
naklíčená
cukr 1 ČL
mouka rýžová 1 PL
sůl
dle chuti
rostlinný olej 1 PL
pepř mletý 1 ČL
čerstvě nahrubo drcený
pepř 1 ČL
mleté
koriandr čerstvý
či petrželka na posypání

Postup

1

V hrnci přiveďte k varu vývar (nebo vodu, ale s vývarem je polévka lepší). Přidejte čočku, kari listy a cukr a pár minut povařte. Ztlumte oheň. Podmáslí smíchejte s rýžovou moukou, přilijte naběračku nebo dvě horkého vývaru. Vzniklou tekutinu postupně přidejte do hrnce k polévce. Dosolte.

2

Na malé pánvi zahřejte olej. Vsypte pepř a kmín a opékejte, aby se rozvoněly; stačí asi 30 sekund. Směsí posypte polévku a přiveďte k varu. Pak hned podávejte; můžete ozdobit nasekanými bylinkami.

NĚCO NAVÍC
Polévku můžete dochutit namísto kari listů zhruba lžičkou kari koření a/nebo zaostřit mletým chilli či nasekanou chilli papričkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...