
Maruščiny suchárky
Supersnadný recept, díky kterému zužitkujete zbylé bílky. Suchary pečte až jako poslední, protože ty musí být křupavé.
Ingredience
- 4 bílky
- 140 g moučkového cukru
- špetka domácího vanilkového cukru
- nastrouhaná kůra z 1 biocitronu
- 140 g hladké mouky
- 100 g neloupaných mandlí
- máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Příprava jídla
1 Troubu rozehřejte na 180 °C. Z bílků ušlehejte sníh a postupně do něj zašlehejte moučkový i vanilkový cukr. Pak opatrně vmíchejte citronovou kůru, mouku a mandle. Hranatou formu na srnčí hřbet vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, přesuňte těsto a pečte ho v rozehřáté troubě asi 30–35 minut – povrch by měl ztuhnout a krásně zezlátnout.
2 Po upečení vyklepněte chlebíček z formy a zabalte ho do alobalu a ještě do utěrky. Takto zabalený chlebíček nechte při pokojové teplotě odpočinout do příštího dne. Pak ho nakrájejte ostrým tenkým nožem nebo na kráječi na co nejtenčí plátky.
3 Plátky rozložte na plech vyložený papírem na pečení a dejte je do trouby předehřáté na 100 °C usušit; trvá to asi 5–10 minut. Od trouby se raději nevzdalujte, abyste suchary nespálili. Ve finále by měly mít světlezlatou barvu a měly by být křupavé.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Olga Lešáková
26. Červenec 2015 20:38