Nejprve si připravíme piškotové těsto. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dáme do misky a našleháme je s polovinou cukru do husté pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbylý cukr a ušleháme dohusta. Do žloutkové pěny zamícháme část tuhého sněhu. Zlehka zamícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec zbylý sníh. Umíchané těsto pečeme v předehřáté troubě, obvykle na 170 °C, 10 minut.
Poté si připravíme krém. V míse ušleháme smetanu se ztužovačem, aby nám vznikla polotuhá konzistence. Přidáme kelímek zakysané smetany, vanilkový cukr a vše prošleháme.
Na vychladlé piškotové těsto rozetřeme připravený krém a poklademe ho pokrájenými jahodami.
Na pudinkové želé použijeme šťávu z kompotu a dolijeme vodou, aby jsme měli 0,5 tekutiny. Pudinkový prášek rozmícháme v připravené tekutině a vaříme dokud nám pudink nezhoustne. Necháme chvíli chladnout a pak nalejeme na řez, případně rozetřeme stěrkou a necháme v ledničce vychladit na 1-2 hodiny, aby řez řádně ztuhnul. Dobrou chuť!
Poté si připravíme krém. V míse ušleháme smetanu se ztužovačem, aby nám vznikla polotuhá konzistence. Přidáme kelímek zakysané smetany, vanilkový cukr a vše prošleháme.
Na vychladlé piškotové těsto rozetřeme připravený krém a poklademe ho pokrájenými jahodami.
Na pudinkové želé použijeme šťávu z kompotu a dolijeme vodou, aby jsme měli 0,5 tekutiny. Pudinkový prášek rozmícháme v připravené tekutině a vaříme dokud nám pudink nezhoustne. Necháme chvíli chladnout a pak nalejeme na řez, případně rozetřeme stěrkou a necháme v ledničce vychladit na 1-2 hodiny, aby řez řádně ztuhnul. Dobrou chuť!
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 837.25 kcal
- Bílkoviny 27 g
- Sacharidy 101.25 g
- Tuky 35 g