Suroviny
vejce
6
ks
mouka pšeničná polohrubá
120
g
moučkový cukr
120
g
kypřicí prášek do pečiva
1
PL
zakysaná smetana
1
kelímek
smetana ke šlehání
1
kelímek
ztužovač
1
vanilkový cukr
1
1
ks
jahodový pudink
jahody
1
Nejprve si připravíme piškotové těsto. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dáme do misky a našleháme je s polovinou cukru do husté pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbylý cukr a ušleháme dohusta. Do žloutkové pěny zamícháme část tuhého sněhu. Zlehka zamícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec zbylý sníh. Umíchané těsto pečeme v předehřáté troubě, obvykle na 170 °C, 10 minut.
Poté si připravíme krém. V míse ušleháme smetanu se ztužovačem, aby nám vznikla polotuhá konzistence. Přidáme kelímek zakysané smetany, vanilkový cukr a vše prošleháme.
Na vychladlé piškotové těsto rozetřeme připravený krém a poklademe ho pokrájenými jahodami.
Na pudinkové želé použijeme šťávu z kompotu a dolijeme vodou, aby jsme měli 0,5 tekutiny. Pudinkový prášek rozmícháme v připravené tekutině a vaříme dokud nám pudink nezhoustne. Necháme chvíli chladnout a pak nalejeme na řez, případně rozetřeme stěrkou a necháme v ledničce vychladit na 1-2 hodiny, aby řez řádně ztuhnul. Dobrou chuť!
Poté si připravíme krém. V míse ušleháme smetanu se ztužovačem, aby nám vznikla polotuhá konzistence. Přidáme kelímek zakysané smetany, vanilkový cukr a vše prošleháme.
Na vychladlé piškotové těsto rozetřeme připravený krém a poklademe ho pokrájenými jahodami.
Na pudinkové želé použijeme šťávu z kompotu a dolijeme vodou, aby jsme měli 0,5 tekutiny. Pudinkový prášek rozmícháme v připravené tekutině a vaříme dokud nám pudink nezhoustne. Necháme chvíli chladnout a pak nalejeme na řez, případně rozetřeme stěrkou a necháme v ledničce vychladit na 1-2 hodiny, aby řez řádně ztuhnul. Dobrou chuť!