Ovocné řezy s pudinkovým želé

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Ovocné řezy s pudinkovým želé

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

vejce 6 ks
mouka pšeničná polohrubá 120 g
moučkový cukr 120 g
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
zakysaná smetana 1 kelímek
smetana ke šlehání 1 kelímek
ztužovač 1
vanilkový cukr 1
1 ks
jahodový pudink
jahody 1
Nejprve si připravíme piškotové těsto. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dáme do misky a našleháme je s polovinou cukru do husté pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbylý cukr a ušleháme dohusta. Do žloutkové pěny zamícháme část tuhého sněhu. Zlehka zamícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec zbylý sníh. Umíchané těsto pečeme v předehřáté troubě, obvykle na 170 °C, 10 minut.

Poté si připravíme krém. V míse ušleháme smetanu se ztužovačem, aby nám vznikla polotuhá konzistence. Přidáme kelímek zakysané smetany, vanilkový cukr a vše prošleháme.

Na vychladlé piškotové těsto rozetřeme připravený krém a poklademe ho pokrájenými jahodami.

Na pudinkové želé použijeme šťávu z kompotu a dolijeme vodou, aby jsme měli 0,5 tekutiny. Pudinkový prášek rozmícháme v připravené tekutině a vaříme dokud nám pudink nezhoustne. Necháme chvíli chladnout a pak nalejeme na řez, případně rozetřeme stěrkou a necháme v ledničce vychladit na 1-2 hodiny, aby řez řádně ztuhnul. Dobrou chuť!
Autor: Martin V

Obchod Apetit