Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Taštičky s povidly a strouhankou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 35
Do 75 minut Velmi snadné na 48 taštiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3699 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 673 g
Tuky 74 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Taštičky s povidly a strouhankou umějí navodit domácí atmosféru. Jednoduché sladké jídlo jen z pár surovin udělají parádu na talíři dětí i dospělých. Recept na plněné taštičky z bramborového těsta jako v restauraci Coda si můžete uvařit i vy.

Suroviny

+ trocha k podsypávání
mouka pšeničná hrubá 50 g
vejce 1 ks
velké
švestková povidla 400 g
strouhanka 200 g
z bílého pečiva
k dochucení

Postup

1

V mírně osolené vodě uvařte brambory ve slupce. Slijte, vysypte je na tác a nechte ležet, dokud z nich nepřestane stoupat pára.

2

Ještě za tepla je oloupejte a prolisujte do mísy. Pak přisypte obě mouky, promíchejte, přidejte vejce a vypracujte hladké těsto. To ihned zpracujte dál, jinak by příliš zřídlo.

3

Bramborové těsto rozdělte na třetiny nebo čtvrtiny a na pomoučněném vále ho rozválejte na pláty o síle 2–3 mm.

4

Z těch pak vykrajujte kolečka o průměru 7 cm, do středu každého z nich dejte lžičku povidel, přehněte a prsty přimáčkněte po celém obvodu spoje.

5

Jednotlivé taštičky pokládejte na moukou poprášený tác a následně je vkládejte do vroucí vody. Vařte asi 6 minut.

6

Ve větší pánvi rozpusťte máslo, přidejte strouhanku a pozvolna za stálého a rovnoměrného míchání opražte dozlatova.

7

Taštičky podávejte posypané strouhankou a moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
V restauraci Coda, odkud recept pochází, vám nabídnou luxusní taštičky ještě se slivovicovým glazé. Ročně se v restauraci prodá 1500 taštiček a jsou hosté, kteří se na ně stále vracejí!

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín