Taštičky s povidly a strouhankou umějí navodit domácí atmosféru. Jednoduché sladké jídlo jen z pár surovin udělají parádu na talíři dětí i dospělých. Recept na plněné taštičky z bramborového těsta jako v restauraci Coda si můžete uvařit i vy.
Suroviny
Postup
V mírně osolené vodě uvařte brambory ve slupce. Slijte, vysypte je na tác a nechte ležet, dokud z nich nepřestane stoupat pára.
Ještě za tepla je oloupejte a prolisujte do mísy. Pak přisypte obě mouky, promíchejte, přidejte vejce a vypracujte hladké těsto. To ihned zpracujte dál, jinak by příliš zřídlo.
Bramborové těsto rozdělte na třetiny nebo čtvrtiny a na pomoučněném vále ho rozválejte na pláty o síle 2–3 mm.
Z těch pak vykrajujte kolečka o průměru 7 cm, do středu každého z nich dejte lžičku povidel, přehněte a prsty přimáčkněte po celém obvodu spoje.
Jednotlivé taštičky pokládejte na moukou poprášený tác a následně je vkládejte do vroucí vody. Vařte asi 6 minut.
Ve větší pánvi rozpusťte máslo, přidejte strouhanku a pozvolna za stálého a rovnoměrného míchání opražte dozlatova.
Taštičky podávejte posypané strouhankou a moučkovým cukrem.
NĚCO NAVÍC
V restauraci Coda, odkud recept pochází, vám nabídnou luxusní taštičky ještě se slivovicovým glazé. Ročně se v restauraci prodá 1500 taštiček a jsou hosté, kteří se na ně stále vracejí!
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 40x povidla a co s nimi!(40 receptů )
- 40x povidla a co s nimi!(40 receptů )
- 12x nejoblíbenější dětská jídla(12 receptů )