0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Taštičky s povidly a strouhankou

Taštičky s povidly a strouhankou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Taštičky s povidly a strouhankou

4.3/5 Počet hodnocení: 25
Do hodiny Velmi snadné na 48 taštiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3699 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 673 g
Tuky 74 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Taštičky umějí navodit domácí atmosféru.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 200 g
+ trocha k podsypávání
mouka pšeničná hrubá 50 g
vejce 1 ks
velké, nejlépe bio
švestková povidla 400 g
domácí
strouhanka 200 g
z bílého pečiva
máslo 70 g
moučkový cukr
k dochucení

Postup

1

V mírně osolené vodě uvařte brambory ve slupce. Slijte, vysypte je na tác a nechte ležet, dokud z nich nepřestane stoupat pára.

2

Ještě za tepla je oloupejte a prolisujte do mísy. Pak přisypte obě mouky, promíchejte, přidejte vejce a vypracujte hladké těsto. To ihned zpracujte dál, jinak by příliš zřídlo.

3

Bramborové těsto rozdělte na třetiny nebo čtvrtiny a na pomoučněném vále ho rozválejte na pláty o síle 2–3 mm.

4

Z těch pak vykrajujte kolečka o průměru 7 cm, do středu každého z nich dejte lžičku povidel, přehněte a prsty přimáčkněte po celém obvodu spoje.

5

Jednotlivé taštičky pokládejte na moukou poprášený tác a následně je vkládejte do vroucí vody. Vařte asi 6 minut.

6

Ve větší pánvi rozpusťte máslo, přidejte strouhanku a pozvolna za stálého a rovnoměrného míchání opražte dozlatova.

7

Taštičky podávejte posypané strouhankou a moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
V restauraci Coda, odkud recept pochází, vám nabídnou luxusní taštičky ještě se slivovicovým glazé. Ročně se v restauraci prodá 1500 taštiček a jsou hosté, kteří se na ně stále vracejí!

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč