Skvělý, jednoduchý a vláčný koláč, se kterým uděláte spoustu parády! Je akorát sladký, perfektně šťavnatý, a kdyby nebyl tak ‚žravý‘, určitě by dlouho vydržel.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 170°C a vymažte nebo vyložte papírem na pečení dortovou formu o průměru 23 cm.
Hrušky oloupejte, jednu nakrájejte na kostičky, druhou na plátky.
V misce prošlehejte vejce a cukr a poté zašlehejte mascarpone. Přidejte mouku, sůl, škrob, kypřicí prášek do pečiva, sodu a vařečkou zapracujte. Nakonec vmíchejte olej a posléze i hrušku na kostičky.
Těsto vlijte do formy, lehce uhlaďte a poklaďte plátky hrušky. Posypte zhruba 2 lžícemi cukru a dejte péct na 45–60 minut, proveďte test špejlí.
Koláč nechte mírně zchladnout, vyjměte z formy a pocukrujte.
NĚCO NAVÍC
Pokud milujete hodně ovocné buchty a koláče, nebojte se dát do těsta nebo navrch o hrušku či dvě více!
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Hrníčkové buchty: Jednoduché a chutné dezerty bez vážení 12x jinak(12 receptů)
- Hrušky nasladko aneb 49 ovocných receptů(48 receptů)
- Slaďoučké hrušky(21 receptů)
- Snadné domácí pečení s dětmi(16 receptů)