0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hrnkový hruškový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 194
Více než hodinu Snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3498 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 420 g
Tuky 157 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý, jednoduchý a vláčný koláč, se kterým uděláte spoustu parády! Je akorát sladký, perfektně šťavnatý, a kdyby nebyl tak ‚žravý‘, určitě by dlouho vydržel.

Suroviny

velké nebo 4 menší
vejce 3 ks
krupicový cukr ¾ hrnku
mascarpone 1 hrnek
mouka pšeničná hladká 1,5 hrnku
sůl ¼ ČL
škrob ¼ hrnku
+ 1,5 lžíce
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
jedlá soda ¼ ČL
rostlinný olej 2,5 PL
moučkový cukr
na posypání

Postup

1

Troubu předehřejte na 170°C a vymažte nebo vyložte papírem na pečení dortovou formu o průměru 23 cm.

2

Hrušky oloupejte, jednu nakrájejte na kostičky, druhou na plátky.

3

V misce prošlehejte vejce a cukr a poté zašlehejte mascarpone. Přidejte mouku, sůl, škrob, kypřicí prášek do pečiva, sodu a vařečkou zapracujte. Nakonec vmíchejte olej a posléze i hrušku na kostičky.

4

Těsto vlijte do formy, lehce uhlaďte a poklaďte plátky hrušky. Posypte zhruba 2 lžícemi cukru a dejte péct na 45–60 minut, proveďte test špejlí.

5

Koláč nechte mírně zchladnout, vyjměte z formy a pocukrujte.

NĚCO NAVÍC
Pokud milujete hodně ovocné buchty a koláče, nebojte se dát do těsta nebo navrch o hrušku či dvě více!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín