Skvělý, jednoduchý a vláčný hrnkový hruškový koláč, se kterým uděláte spoustu parády! Je akorát sladký, perfektně šťavnatý, a kdyby nebyl tak ‚žravý‘, určitě by dlouho vydržel. Takže jestli hledáte recept na nejlepší hruškový koláč pod sluncem, tady je ten náš.
Suroviny
Na 1 koláč
Suroviny
Na 1 koláč
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 3498 kcal
- Bílkoviny 84 g
- Sacharidy 420 g
- Tuky 157 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/11
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,1/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2018/11
V listopadu už se ochlazuje a my se začínáme poohlížet po hřejivých a hutných jídlech, která nám dodají energii v následujících sychravých měsících. Opouštíme lehké letní saláty a zmocňuje se nás chuť na něco vydatnějšího. Není divu, že naši předkové slavili touto dobou hned několik posvícení. Vzdali jsme jim hold variací na martinskou husu v podobě noblesní galantiny. A protože letos slavíme sto let od vzniku republiky, připravili jsme celé číslo v česko-slovenském duchu. Na některé tradiční recepty jsme se podívali novýma očima, a tak v Apetitu najdete třeba klasické dezerty z cukrárny přeměněné v poháry plné chuti. K jiným receptům se vracíme s pokorou a nostalgií, ať už jsou to hrnkové buchty na plech, které nás rázem přenesou do máminy kuchyně, nebo třeba škubánky či čočková polévka, které poslouží jako ochutnávka z naší chystané kuchařky Česko & Slovensko z edice Best of Apetit. Apetit, napsáno s chutí.