Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hrnkový hruškový koláč

Skvělý, jednoduchý a vláčný koláč, se kterým uděláte spoustu parády! Je akorát sladký, perfektně šťavnatý, a kdyby nebyl tak ‚žravý‘, určitě by dlouho vydržel.

Vydání: 2018/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 koláč
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Koláč

Ingredience

    • 2 velké nebo 4 menší hrušky
    • 3 vejce
    • 3/4 hrnku krupicového cukru
    • 1 hrnek mascarpone
    • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
    • 1/4 lžičky soli
    • 1/4 hrnku + 1 a 1/2 lžíce škrobu
    • 1 a 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
    • 1/4 lžičky jedlé sody
    • 2 a 1/2 lžíce rostlinného oleje
    • moučkový cukr na posypání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 170°C a vymažte nebo vyložte papírem na pečení dortovou formu o průměru 23 cm.

Hrušky oloupejte, jednu nakrájejte na kostičky, druhou na plátky.

3 V misce prošlehejte vejce a cukr a poté zašlehejte mascarpone. Přidejte mouku, sůl, škrob, kypřicí prášek do pečiva, sodu a vařečkou zapracujte. Nakonec vmíchejte olej a posléze i hrušku na kostičky. Těsto vlijte do formy, lehce uhlaďte a poklaďte plátky hrušky. Posypte zhruba 2 lžícemi cukru a dejte péct na 45–60 minut, proveďte test špejlí.

Koláč nechte mírně zchladnout, vyjměte z formy a pocukrujte.

NĚCO NAVÍC
Pokud milujete hodně ovocné buchty a koláče, nebojte se dát do těsta nebo navrch o hrušku či dvě více!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená zelenina s kroupami a bylinkovým pestem

Krémová dýňová polévka s cizrnou, slaninou a sýrem

Těstoviny s brokolicí a klobáskou

Pečená křidýlka s jablečným coleslawem

Horké mléko s karamelem

Přidat komentář