0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5374 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 256 g
Tuky 403 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert jako z cukrárny zvládnete s naším receptem i doma!

Suroviny

kakao 30 g
prosáté + na poprášení
mouka pšeničná hladká 30 g
prosátá
káva instantní 1 PL
granule
vejce 6 ks
velká, pokojové teploty, žloutky a bílky zvlášť
krupicový cukr 100 g
Na krém
krupicový cukr 2 PL
kukuřičný sirup 2 PL
z prodejen zdravé výživy
tmavá čokoláda 180 g
kvalitní, rozehřátá
káva instantní 2 PL
rozpuštěná ve 2 lžících vody
voda 2 PL
na rozpuštění kávy
žloutek 4 ks

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem. Velkou utěrku poprašte kakaem. Do mísy prosijte kakao s moukou, v misce rozmíchejte kávu ve lžíci horké vody.

2

Do větší mísy dejte žloutky a elektrickými metlami je ušlehejte do pěny, aby zesvětlaly. Trvá to asi pět minut.

3

Ve zcela čisté misce ušlehejte při nízké rychlosti bílky do pěny. Zvyšte rychlost na střední a tenkým pramínkem přisypávejte cukr. Zašlehávejte, dokud nevznikne tuhý sníh.

4

Gumovou stěrkou zatřete třetinu sněhu ke žloutkům a pak zlehka přidejte i zbylý sníh, kávu a mouku s kakaem.

5

Pomocí stěrky těsto rovnoměrně rozetřete na plech. Pečte 10 až 12 minut, až bude pružné. V polovině této doby plech obraťte. Hned po upečení vyklopte na utěrku poprášenou kakaem a sloupněte pečicí papír. Z delší strany stočte i s utěrkou do rolády; švem dolů nechte na mřížce zcela vychladnout.

6

Smetanu ušlehejte téměř dotuha. V kastrůlku přiveďte k varu cukr, sirup a lžíci vody, aby se cukr rozpustil. Tři minuty povařte, pak dejte stranou. Žloutky šlehejte asi tři minuty a pomalu k nim vešlehávejte cukrový sirup. Po dvou minutách vešlehejte čokoládu, kávu a šlehačku.

7

Vychladlé těsto rozbalte, potřete vychladlým krémem, stočte, zabalte do utěrky a nechte alespoň dvě hodiny v chladu. Před podáváním hojně poprašte kakaem. Krájejte na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

Andrea Turoková

recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč