Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4974 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 156 g
Tuky 403 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert jako z cukrárny zvládnete s naším receptem i doma!

Suroviny

kakao 30 g
prosáté, + na poprášení
mouka pšeničná hladká 30 g
prosátá
káva instantní 1 PL
granule
vejce 6 ks
velká, pokojové teploty, žloutky a bílky zvlášť
Na krém
smetana ke šlehání 400 ml
krupicový cukr 2 PL
kukuřičný sirup 2 PL
(z prodejen zdravé výživy)
tmavá čokoláda 180 g
kvalitní, rozehřátá
káva instantní 2 PL
rozpuštěné ve 2 lžících vody
žloutek 4 ks

Troubu předehřejte na 160 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem. Velkou utěrku poprašte kakaem. Do mísy prosijte kakao s moukou, v misce rozmíchejte kávu ve lžíci horké vody.

Do větší mísy dejte žloutky a elektrickými metlami je ušlehejte do pěny, aby zesvětlaly. Trvá to asi pět minut.

Ve zcela čisté misce ušlehejte při nízké rychlosti bílky do pěny. Zvyšte rychlost na střední a tenkým pramínkem přisypávejte cukr. Zašlehávejte, dokud nevznikne tuhý sníh.

Gumovou stěrkou zatřete třetinu sněhu ke žloutkům a pak zlehka přidejte i zbylý sníh, kávu a mouku s kakaem.

Pomocí stěrky těsto rovnoměrně rozetřete na plech. Pečte 10 až 12 minut, až bude pružné. V polovině této doby plech obraťte. Hned po upečení vyklopte na utěrku poprášenou kakaem a sloupněte pečicí papír. Z delší strany stočte i s utěrkou do rolády; švem dolů nechte na mřížce zcela vychladnout.

Smetanu ušlehejte téměř dotuha. V kastrůlku přiveďte k varu cukr, sirup a lžíci vody, aby se cukr rozpustil. Tři minuty povařte, pak dejte stranou. Žloutky šlehejte asi tři minuty a pomalu k nim vešlehávejte cukrový sirup. Po dvou minutách vešlehejte čokoládu, kávu a šlehačku.

Vychladlé těsto rozbalte, potřete vychladlým krémem, stočte, zabalte do utěrky a nechte alespoň dvě hodiny v chladu. Před podáváním hojně poprašte kakaem. Krájejte na řezy.

Komentáře

Andrea Turoková

recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit